PATRU tipuri de autorizatii si studii pe care le ofera o firma de consultanta de mediu

Protejarea mediului inconjurator este un domeniu extrem de important in societatea moderna si din ce in ce mai multe persoane acorda o atentie deosebita modului in care activitatile lor ar putea dauna naturii. Persoanele juridice, in special, au obligatia, conform legislatiei romanesti, de a obtine o gama diversa de autorizatii, avize si studii de mediu prin care sa dovedeasca modul corespunzator in care isi desfasoara activitatea economica, fara a pune in pericol viitorul planetei si a generatiilor urmatoare.

 

Din acest punct de vedere, legislatia este benefica, insa presupune o munca birocratica imensa, cu multiple posibilitati de erori, care se pot transforma in amenzi usturatoare. Cea mai buna solutie de evitare a unor astfel de probleme este ca afacerile ce au activitati care ar putea afecta natura sa apeleze la firme specializate in consultanta de mediu, precum Stratos.ro, care ofera o gama diversa de servicii. Specialistii companiei au o experienta exhaustiva in domeniu si vor reusi sa ofere de fiecare data consultanta ecologica, la cel mai inalt nivel.

Iata care sunt cele 4 tipuri de autorizatii si studii pe care le ofera o firma de consultanta de mediu!

  1. Autorizatia de mediu este un document obligatoriu, pe care firmele ce activeaza in anumite domenii precizate in legislatia de mediu trebuie sa il obtina ca dovada a modului corect de respectare a masurilor de protectie a naturii. Obtinerea autorizatiei de mediu presupune intocmirea unui dosar destul de stufos, de aceea o solutie la indemana ar fi delegarea acestei masuri catre o firma de consultanta de mediu, cu experienta in acest sens.
  2. Studiul amprentei de carbon se refera la calcularea totalitatii emisiilor de gaze cu efect de sera, dintre care dioxidul de carbon, care are cele mai nocive efecte asupra incalzirii climei. Expertii firmelor de consultanta de mediu pot realiza o analiza complexa a activitatii companiilor sau persoanelor fizice, oferind o imagine corecta asupra efectului nociv legat de incalzirea climatica. O companie ce detine un astfel de studiu demonstreaza implicarea in protejarea naturii si dovedeste colaboratorilor si clientilor ca sustenabilitatea este una dintre obiectivele firmei.
  3. Gestionarea si evidenta deseurilor au drept scopuri identificarea deseurilor pe care o activitate economica le genereaza in timpul activitatii zilnice si colectarea si trimiterea acestora catre firmele specializate in reciclare. Legea obliga ca activitatea sa fie facuta de o persoana instruita in acest sens (un responsabil de mediu) care, de multe ori, nu este prezent. Din acest motiv, apelarea la o societate de consultanta de mediu este o buna solutie, în locul angajarii unui nou lucrator.
  4. Raportul de securitate este un document pe care agentii economici ce manipuleaza substante periculoase trebuie sa-l detina, ca dovada pentru luarea masurilor ce se impun in vederea evitarii unor situatii cu potential periculos. Documentatia este destul de complexa si aceasta trebuie sa fie sustinuta tehnic, de aceea realizarea ei de catre un specialist angajat la o firma de consultanta de mediu reprezinta o garantie a corectitudinii intocmirii documentului.

In concluzie, serviciile oferite de firmele de consultata de mediu sunt foarte utile pentru numeroase afaceri ce activeaza in domenii ce ar putea afecta mediul inconjurator. Documentatia si avizele intocmite de aceste firme scutesc managerii de efectuarea unei munci complexe, care pot presupune realizarea unor greseli costisitoare.

 

Surse foto:

ro.pinterest.com

unsplash.com