Află adevărul! 4 mituri despre carieră pe care trebuie să le știe toți tinerii înainte să se angajeze

În timpul studiilor universitare, tot mai mulți tineri încep căutările pentru primul job. Mulți se gândesc că acesta trebuie să aibă legătură doar cu domeniul studiat sau că unele nici nu sunt potrivite pentru ei. Presiunea socială și comparațiile primite din partea apropiaților aduc cu ele un soi de neplăcere pentru persoana care este pusă în situația de a-și căuta un prim loc de muncă.

Cel mai important lucru este să îți iei timp și să lucrezi în cât mai multe domenii, pentru a ajunge acolo unde te simți confortabil și unde simți că poți evolua. În rândurile de mai jos vei găsi patru mituri despre care se tot vorbește în societate și pe care ar trebui să ți le scoți din minte.

4 mituri despre carieră pe care trebuie să le uiți

 

  • Cauți joburi doar în domeniul ce are legătură cu facultatea

 

La începutul facultății ai tendința de a căuta joburi care au legătură doar cu tematica programelor studiate, însă poți încerca să faci și alte lucruri. Sunt doar câteva facultăți în cadrul cărora poți profesa doar în domeniul respectiv, precum este medicina, dar asta nu înseamnă că orice facultate ai face, trebuie să te limitezi la ea. Încearcă cât mai multe lucruri și capătă experiență. Așa îți vei da seama ce îți place și ce dorești să faci pe termen lung.

 

  • Lucrul într-un studio de videochat nu este legal

 

Mitul conform căruia tot mai multe studiouri de videochat nu lucrează în condiții legale este spulberat. Munca în studioul de videochat Camstars este 100% legală, iar seriozitatea și trasparența îi recomandă ca fiind printre cei mai buni de pe piața românească de videochat. Dacă ești studentă sau îți dorești să ai un job part-time, te poți angaja oricând ca model de videochat și vei avea asigurați, încă din prima lună, 1.000 de dolari.

 

  • Trebuie să ai un salariu mare încă de la primul job

 

La primul job este important să capeți experiență, indiferent de natura postului pentru care aplici. Iar în funcție de cheltuielile tale lunare, ieșirile în oraș, chiria apartamentului în care locuiești și cumpărăturile, îți poți crea un buget pe care știi sigur că trebuie să-l câștigi pentru a putea trăi. Este normal să nu câștigi din prima foarte mulți bani, ținând cont că ai zero experiență în acel domeniu, însă este important să știi că pandemia a schimbat modul în care tinerii se raportează la carieră – ei acordă o atenție mare posibilităților de dezvoltare. 

 

  • Femeile nu pot fi șoferițe și nu se pot angaja la joburile de tip ridesharing

 

Într-o lume predominantă de șoferi bărbați, atunci când vedem o femeie că ne preia comanda în aplicația de ridesharing facem ochii mari. Femeile sunt bune șoferițe, uneori poate chiar mai bune ca bărbații și faptul că din ce în ce mai multe aleg să se angajeze în acest domeniu, reprezintă doar un motiv pentru care nu ar trebui ca femeile care vor să urmeze această cale să fie descurajate.

Așadar, atunci când îți alegi un job, lasă miturile și tabuurile de-o parte. Experimentează cât mai multe domenii, învață de la fiecare câte ceva și conturează-ți cât mai bine jobul visurilor tale. Așa vei fi sigur că vei face doar ceea ce îți place și, în plus, vei fi și o persoană care va ști câte puțin din toate. 

Sursă foto: Unsplash.com