Animalele de companie, aliatii de nadejde in combaterea stresului si anxietatii

Nu mai reprezinta niciun fel de noutate faptul ca stilul de viata modern este unul in care rareori mai putem spune ca avem timp pe care sa il petrecem asa cum ne place. Alergam haotic dintr-un loc intr-altul, in scopuri numai de catre noi stiute, astfel ca nu este de mirare ca oboseala cronica, stresul sau chiar si anxietatea au devenit o parte integrata din viata de zi cu zi a milioane de oameni. Rareori ne oprim si punem totul pe stop, incat aproape ca am uitat ca exista viata dupa locul de munca si dupa treburile casnice. Stresul si anxietatea sunt atat de prezente astazi incat cei mai multi dintre noi ne-am obisnuit sa traim cu ele. Ceea ce probabil multi nu stim este faptul ca acestea pot fi de cele mai multe ori precursoarele unor afectiuni destul de grave. Din fericire insa, atat stresul, cat si anxietatea pot fi tinute sub control destul de usor, mai ales atunci cand se apeleaza la ajutorul specialistilor. Specialistii insa vin cu o veste foarte buna pentru iubitorii de animale, care se confrunta cu perioade de stres si axietate. Mai exact, prietenii necuvantatori par a fi niste aliati de nadejde in commbaterea acestor probleme.

In lupta contra stresului si a anxietatii putem spune ca avem la indemana un intreg aresenal de solutii la care sa apelam, insa de cele mai multe ori, in ciuda acestui fapt, alegem sa „suferim” in tacere, fara a cere vreun ajutor. Cel mai bun tratament pentru atacuri de panica va veni intotdeauna din partea medicilor specialisti. De ce sunt insa animalele de companie niste aliati de nadejde pentru toti cei suferinzi de anxietate, depresie sau stres?

Te fac sa te simti mai putin singur.

            Afectiunile de natura mentala, in special depresia reusesc cumva sa ne izoleze de restul lumii si sa faca sa ne dorim sa socializam cat mai putin posibil. Adoptarea unui animal de companie reprezinta uan dintre cele mai inspirate decizii pe care le poti lua in astfel de momente, pentru ca acestea vor reusi prin simpla lor existenta sa ne faca sa ne simtim mai putin singuri. In plus, acestea te vor incuraja la interactiuni mult mai prietenoase cu alte persoane, lucru care va reduce stresul si mai mult. In plus, interactiunea sociala reprezinta unul dintre cele mai bune antidoturi pentru mult temuta depresie.

Te responsabilizeaza intr-un mod cat se poate de placut.

            Chiar daca un animal de companie presupune o serie de responsabilitati, acestea niciodata nu vor deveni o pacoste atunci cand ne iubim cu adevarat prietenii necuvantatori. Faptul ca trebuie sa iesi cu ei la plimbare, sa le cumperi accesorii dedicate pentru caini, sa ii ingrijesti corespunzator sunt doar cateva activitati care te vor face sa uiti de stres, anxietate sau depresie. Fericirea animalelor de companie este molipsitoare, astfel ca s-ar putea sa te trezesti zambind atunci cand te astepti cel mai putin. In plus, s-ar putea ca acesta sa fie chiar motivatia ta sa desfasori si cateva exercitii fizice in fiecare zi.

Scad tensiunea arteriala si cresc sanatatea inimii.

            Daca esti fericitul stapan al unui animal de companie, cel mai probabil nu mai ai nevoie de niciun fel de studiu stiintific pentru a constientiza faptul ca animalul tau de companie te face sa te simti mult mai bine prin simpla sa prezenta. Numeroase studii au scos la iveala faptul ca un animal de companie are capacitatea de a scadea tensiunea arteriala si de a ajuta si in ceea ce priveste sanatatea inimii. Mai exact, acestea au demonstrat faptul ca persoanele care dispun de un animal de companie si se gandesc la el, au o tensiune arteriala mai mica decat cei care nu dispun de niciun animal.