Cum poti avea grija de masina ta in cativa pasi simpli?

Un autoturism este in marea majoritate a cazurilor o investitie facuta pe termen lung avand in vedere faptul ca putini sunt cei care au posibilitatea de a schimba masinile anual sau odata la cativa ani. Cel mai probabil, este de prisos sa aducem in discutie importanta pe care masinile o au in prezent avand in vedere modul in care stilul de viata modern se deruleaza. Dincolo de ceea ce se afla sub capota masinii insa, orice conducator auto trebuie sa fie constient de faptul ca in ciuda eforturilor noastre de a le intretine cat mai bine, anumite componente vor ceda la un moment dat din pricina uzurii, astfel ca vor trebui inlocuite cu altele noi. Acest lucru nu inseamna ca durata de viata a componentelor masinii nu va putea fi prelungita, insa pentru a obtine acest rezultat, este necesar sa se urmeze cu strictete cativa pasi importanti, care au desigur legatura cu buna intretinere.

Dat fiind faptul ca le utilizam zilnic, pe diferite tipuri de carosabil, nu este de mirare ca uzura isi va lasa in cele din urma amprenta asupra unora dintre componente. Uzura prematura a componentelor insa se afla intr-o stransa legatura si cu stilul de condus pe care il adoptam, astfel ca nu vom putea arunca intotdeauna vina asupra starii carosabilului si duratei de viata limitate a componentelor auto. Pentru ca ne dorim sa ne bucuram pentru vreme cat mai indelungata de buna functionare a masinii, am pregatit pentru tine o serie sfaturi care te pot ajuta sa obtii acest lucru, intr-un mod cat se poate de simplu.

Curata interiorul si exteriorul masinii in mod constant.

Pastrarea curateniei in interiorul si exteriorul masinii reprezinta un lucru simplu pe care il putem face fiecare dintre noi periodic. Curatenia reprezinta unul dntre cele mai simple modalitati prin care putem avea grija de masinile prorpii, fara a fi necesar sa investim sume importante de bani. Este bine stiut faptul ca murdaria atrage dupa sine o multime probleme, mai ales daca vorbim despre exterior, acolo unde rugina poate aparea cu usurinta in zonele in care este prezenta si murdaria. Daca te vei asigura ca masina ta este curata, vei observa cum acel miros de „nou” nu va disparea niciodata si nici nu se va deteriora inainte de vreme.

Schimba piesele auto la momentul potrivit.

            In timp, anumite piese si componente auto vor ceda din pricina uzurii, astfel ca este esential ca acestea sa fie inlocuite cat mai curand posibil, chiar daca avem tendinta de a „trage” de ele pana in ultima clipa. Acest lucru este departe de a fi unul benefic pentru buna functionare a masinii si poate chiar atrage dupa sine alte probleme, mult mai mari si mai costisitoare. Un exemplu foarte bun este reprezentat clasicele anvelope, care daca nu sunt inlocuite la timp, vor afecta semnificativ performantele si pot deveni chiar periculoase in anumite situatii. Lucrurile sunt destul de simple astazi atunci cand vorbim despre gasirea celor mai bune piese auto, incat nu exista niciun motiv pentru care sa amanam inlocuirea celor uzate.

Adapteaza-ti stilul de condus!

            Comportamentul tau la volan este de asemenea un aspect care poate influenta semnificativ durata de viata a componentelor masinii tale. Daca esti obsinuit sa ai un stil de condus mai agresiv, probabil ca esti deja obisnuit sa inlocuiesti in mod regulat diferite componente. Adaptarea stilului de condus reprezinta o cale sigura catre o prelungire a duratei de viata a componentelor masinii si este totodata si un mod responsabil de a conduce masina, atat pentru siguranta ta, cat si ceilalti participanti la trafic.