BCAA – un pas înainte spre antrenamente eficiente

Un termen bine cunoscut sportivilor și celor ce efectuează antrenamente fitness regulat, BCAA se referă la aminoacizii cu lanț ramificat, recunoscuți pentru numeroasele beneficii pe care le au asupra organismului.

Administrarea unui astfel de supliment este benefic indiferent de moment – înainte sau după antrenament, cu toate că în anumite situații poate fi un adevărat elixir pentru corpul uman. În principal BCAA este popular pentru proprietățile de îmbunătățire a performanței sportive, precum și pentru cele anticatabolice. O formulă modernă a acestuia, cu un conținut optim de aminoacizi, este de preferat, motiv pentru care trebuie făcută o distincție clară între produsele calitative și cele inferioare care se regăsesc pe piața de profil.

Apreciat pentru încrederea consolidată publicului larg, Body Line este un e-shop care pune la dispoziție o varietate de suplimente nutritive. BCAA este de departe preferatul sportivilor, prin calitățile ce îl caracterizează.

BCAA, izvor de beneficii pentru corp

BCAA reprezintă în fapt elemente constitutive ale țesuturilor musculare. Acestea se disting prin proprietățile anticatabolice, dar și cele puternic anabolice – adică favorizează dezvoltarea musculară. O sursă importantă de BCAA sunt proteinele din zer, având o valoare biologică ridicată. În acest sens, întotdeauna este mai importantă calitatea decât cantitatea, astfel că nu orice produs de pe piață este indicat.

Iată ce recomandă suplimentele de BCAA de la Body Line:

Susțin creșterea musculară 

Este stimulată sinteza proteinelor musculare – practic maniera de construire a mușchilor. Proteina whey are în compoziție toți aminoacizii necesari pentru creșterea masei musculare. Cu toate că BCAA crește sinteza proteinelor musculare, sunt preferate produsele ce au în combinație toți aminoacizii esențiali ca cei regăsiți în proteinele din zer.

Reduc durerea musculară

Au fost efectuate studii din care a rezultat că substanța ar putea fi eficientă vizavi de reducerea durerii musculare resimțite după antrenamente.

In general aceasta apare mai ales după implementarea unei noi rutini de exerciții și se resimte aproximativ până în a doua zi de antrenament. Este durere cu debut întârziat. Nu se cunoaște o cauză exactă, însă unii cercetători susțin că este vorba despre rupturi mici de mușchi post antrenament. În cazul unor astfel de daune musculare, BCAA prezintă eficiență.

Reduc oboseala din timpul antrenamentului

Ca și în cazul durerilor musculare, BCAA ar putea reduce din oboseala resimțită în timpul antrenamentelor. Când acestea sunt intense, este normal ca organismul să se simtă epuizat. Desigur că mai mulți sunt factorii din cauza cărora corpul obosește: condiții de mediu, tipul de antrenament, nutriția, durata exercițiului și intensitatea acestuia.

Previn danuele musculare

Suplimentele de BCAA pot preveni sau reduce daunele musculare. Proteinele din mușchi sunt distruse constant și reconstruite în timpul antrenamentelor. Echilibrul dintre acestea două determină nivelul proteinelor din mușchi. Când nivelul de degradare a proteinelor este mai mare decât sinteza lor, apare degradarea musculară.

Și alte beneficii însoțesc consumul responsabil de BCAA din cadrul antrenamentelor. Cei interesați pot afla mai multe despre acest supliment și proprietățile sale pe bodyline.ro.