Beneficiile utilizării criptomonedelor în business

De la introducerea Bitcoin în 2009, au fost create mii de alte criptomonede. Monedele digitale și-au arătat forța în perioada de vârf a pandemiei din 2020, când sectorul financiar a fost lovit ca orice alt sector al economiei. Nu numai că au rezistat ferm în această perioadă, dar s-a înregistrat și o creștere semnificativă.

Dacă nu știi ce este Bitcoin, aceasta este cea mai mare criptomonedă cu o capitalizare de piață de 318 miliarde de dolari, potrivit coinmarketcap. Pentru cumpărarea de BTC poți apela la crypto exchange-uri cunoscute, cum ar fi Bitcoin România.

Pe măsură ce afacerile devin mai conștiente de necesitatea de a-și digitaliza operațiunile în urma pandemiei COVID-19, cele care adoptă criptomoneda și tehnologia blockchain vor fi bine poziționate pentru a profita de oportunitățile rezultate.

Criptomonedele au evoluat semnificativ de la înființare, ceea ce le face mai atractive pentru întreprinderi. Cu toate acestea, unii antreprenori încă ezită să le adopte. Acest articol va explora câteva dintre modalitățile prin care criptomonedele pot aduce beneficii întreprinderilor.

Creșterea razei de acțiune

Bitcoin este cea mai convenabilă și mai transparentă modalitate de a plăti pentru bunuri și servicii, potrivit celor care au folosit-o. În timp ce mulți oameni încă nu știu cum să cumpere Bitcoin, există pasionați de criptomonede care vor face tot posibilul să le folosească. Acceptarea criptomonedelor permite accesul la o piață complet nouă, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra reputației, vânzărilor și rezultatelor tale.

Reducerea costurilor de tranzacție

Atunci când întreprinderile aleg să folosească un intermediar, este posibil să fie nevoite să plătească taxe suplimentare. Cu toate acestea, acest lucru poate oferi mai multă siguranță și liniște, în special pentru întreprinderile care sunt noi în domeniul criptomonedelor.

Reducerile fraudei de rambursare

Chargeback-urile pot fi costisitoare pentru întreprinderi, mai ales dacă sunt frecvente. Clienții pot anula o plată după ce au folosit un produs, ceea ce poate duce la pierderi pentru afacere. Cu toate acestea, returnările de debit se aplică doar tranzacțiilor efectuate cu monedă fiduciară. Plățile efectuate cu ajutorul blockchain sunt permanente și ireversibile, astfel încât clienții ar trebui să contacteze direct compania pentru a solicita o rambursare.

Protejează confidențialitatea clienților

Dezavantajul digitalizării este lipsa de securitate în ceea ce privește atacurile cibernetice. În fiecare an, se raportează încălcări majore ale datelor care îi lasă pe oameni vulnerabili la furtul de identitate și la pierderi financiare. În ceea ce privește tranzacțiile cu criptomonede, acestea oferă un grad ridicat de anonimat, deoarece cumpărătorul poate decide ce fel și cantitate de informații să furnizeze. Dacă oferiți criptomonede ca alternativă de plată, vă face mai atractiv pentru potențialii clienți care acordă prioritate confidențialității datelor lor.

Concluzie

Deși criptomonedele nu sunt încă utilizate pe scară largă, ele fac progrese și ar putea deveni mai răspândite. Dacă ești interesat să le utilizezi, este posibil să obții mai multe beneficii dacă faci acest lucru acum și te implici pe măsură ce acestea cresc.