Calatoria perfecta cu cei mici la munte: Sfaturi esentiale pentru o mini-vacanta reusita

Dat fiind faptul ca inca avem posibilitatea de a ne bucura din plin de frumusetile iernii, o calatorie cu cei mici pana la una dintre cele mai aproiate zone montane reprezinta cu siguranta o idee de mini-vacanta excelenta. Desi temperaturile scazute si drumurile uneori anevoioase ne pot determina sa renuntam cu usurinta la ideea de a parasi locuinta, trebuie totusi sa admitem faptul ca iarna este un anotimp in care ne putem distra copios, de la mic la mare. Din fericire, tara noastra dispune de o multime de zone montane exceptionale, unde ne putem bucura din plin de zapada si de momente unice alaturi de cei dragi. De cele mai multe ori, pana si cele mai simple mini-vacante se pot transforma in reale batai de cap atunci cand lasam totul pe ultima suta de metrii si nu ne pregtim in mod corespunzator. Lucrurile se complica si mai mult atunci cand ii luam si pe cei mici cu noi, pentru ca bagajul lor nu poate fi alcatuit la intamplare.

O mini-vacanta la munte presupune mai inainte de toate o pregatire corespunzatoare, pentru ca nu vrei sa ajungi in varful muntelui si sa constati ca nu ai haine de schimb groase sau ca ai uitat acasa lururi esentiale pentru cel mic. Alimentele, hainele si medicamentele sunt lucruri carora ste recomandat sa le acorzi o atentie mai aparte, indiferent cand si unde alegi sa calatoresti. Pentru ca stim ca iti doresti cu orice pret sa ai parte de o vacanta cat mai linistia, am pregatit pentru tine cateva sfaturi ce iti pot fi de folos in pregatirea acesteia.

Cauta din timp locul ideal de cazare.

Oricat de multe unitati de cazare ar exista in zona montana pentru care ai optat, este recomandat ca niciodata sa nu te pornesti pana nu ai gasit locul de cazare care sa respecte toate exigentele impuse. In aceasta perioada sunt sanse foarte mari sa nu gasesti ceea ce iti doresti daca lasi acest aspect pe ultima suta de metrii, pentru ca foarte multi turisti si nu numai, frecventeaza acestea zone in aceasta perioada. Nu uita ca il ai si pe cel mic cu tine, astfel ca ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa faci cale intoarsa din pricina negasirii unui loc de cazare potrivit.

Asigura-te ca bagajul contine toate cele necesare.

Alcatuirea bagajului este un pas important din pregatirea mini-vacantei la munte, din care nu trebuie sa lipseasca o seride lucruri esentiale. Alcatuirea unei liste este un lucru mai mult decat recomandat avand in vedere ca in acest mod este putin probabil ca vei uita lucruri importante acasa. Din bagaj nu ar trebui sa lispeasca lucruri precum:

 

Pe langa aceste lucruri, nu trebuie sa uiti si de toate produsele de ingrijire atat pentru tine cat si pentru cel mic, pentru ca este destul de putin probabil ca vei gasi in vraful muntelui astfel de lucruri.

Bucura-te din plin de timpul petrecut cu cei dragi.

            Scopul principal al unei calatorii sau mai bine spus al unei mini-vacante este acela de a te distra si a te relaxa din plin alaturi de cei cu care ai ales sa calatoresti. O mini-vacanta este momentul perfect sa te deconectezi de la tot stresul cotidian si sa petreci timp de calitate cu familia. Fericirea celor mici este si fericirea noastra, a adultilor, astfel ca merita sa profitam din plin de orice astfel de ocazie.