Calculatorul taxei de timbru judiciar online

Cum îți calculezi simplu tarifele pe care le datorezi ? În noua realitate conturată de criza anului 2020, utilizarea unui calculator taxă de timbru judiciar online a devenit o necesitate pragmatică. Cu ajutorul calculului online și achitarea taxelor de timbru judiciar în mediul digital – îți rentabilizezi timpul de plată, costurile și siguranța. Cel mai complex calculator de taxe timbru judiciar online cuprinde peste 130 de tipuri de taxe judiciare de timbru.

Taxa de timbru judiciar reprezintă plata datorată statului de către orice persoană fizică sau juridică pentru judecarea unui litigiu în instanța de judecată. Valoarea taxei de timbru judiciar se plătește anticipat și este reglementată de către instanța de judecată, potrivit prevederilor OUG 80/2013.

Cuantumul taxei de timbru judiciar este stabilit în mod diferențiat și se calculează la valoarea prevăzută în acțiune sau în cerere, cu excepțiile prevăzute de lege, ori la valoarea impozabilă a bunului, pentru acţiunile şi cererile neevaluabile în bani. Calculul devine simplu cu ajutorul calculatorului online de taxă timbru judiciar.

Ce este calculatorul taxei de timbru judiciar online?

Calculatorul taxei de timbru judiciar online este un instrument complex pentru calcularea gratuită a taxelor judiciare, pe o platformă digitală. Serviciul a fost creat pentru ca orice persoană (justițiabil sau profesionist al dreptului) să poată afla rapid costurile aferente judecării unui litigiu, prin calcularea taxelor de timbru judiciar.

Formularul de calcul al calculatorului taxei de timbru judiciar online este simplu, intuitiv și ușor de folosit. În plus, poți beneficia și de consultanță pe tipul taxei ce trebuie achitată, într-un sistem complet ce include și efectuarea online a plății taxelor de timbru judiciar, ca serviciu auxiliar autorizat.

Vrei să îți calculezi taxele de timbru judiciar? Click aici!

Calculatorul taxei de timbru judiciar online se adresează justițiabililor, persoane fizice sau juridice, cu domiciliul/sediul în România sau în străinătate, precum și profesioniștilor dreptului: magistrați, avocați, executori judecătorești sau notari. În calitate de justițiabil fără cunoștințe în domeniul juridic, calculatorul taxei de timbru judiciar online te ajută să faci – simplu și rapid – o estimare a costurilor unui litigiu.

Utilizarea calculatorului taxei de timbru judiciar online

Intri pe pagina platformei online dedicată calculatorului taxei de timbru judiciar. Printr-un simplu click, selectezi din formularul listat acțiunea judiciară pentru care dorești să afli valoarea taxei. După selectarea acțiunii din baza de date, calculatorul taxei de timbru judiciar:

  • îți afișează valoarea exactă de plată, dacă taxa de timbru judiciar este fixă;
  • îți deschide o nouă fereastră cu alt formular în care ți se cere să introduci alte date (valoarea bunurilor care fac obiectul masei succesorale, valoarea declarată a imobilului, valoarea unei alte taxe, etc.) dacă taxa de timbru este variabilă.

În cazul în care o acţiune are mai multe capete de cerere cu finalitate diferită, calculatorul taxei de timbru judiciar online poate cumula toate aceste taxe de timbru, datorate pentru fiecare capăt de cerere în parte.