Cât costă crearea unui site web?

Nu mai este un secret faptul că site-ul web reprezintă cartea de vizită a oricărei afaceri, iar prezența online a oricărei afaceri este obligatorie. Indiferent dacă ai o experiență de 10-15 ani sau ești antreprenor la început de drum, site-ul web trebuie să fie creat și actualizat la zi. Costurile nu ar trebui să fie un impediment – investiția într-un site web care să te reprezinte o faci o singură dată, la început. Ulterior va trebui să te mai ocupi doar de actualizările periodice și de promovarea în mediul online pentru a duce website-ul în primele rezultate ale căutării.

De ce ai nevoie de un site web?

Site-ul web îți aduce multe beneficii, dacă este construit corect. Iată câteva dintre acestea:

  • Vizibilitate – dacă ai un magazin clasic, ai vizibilitate doar la nivel local. În schimb, un magazin online îți oferă vizibilitate la nivel național, chiar și global, dacă îți propui asta.
  • Accesibilitate – clientul tău vrea să cumpere un produs la ora 2 dimineața? Nu va mai trebui să aștepte până a doua zi, când se deschide magazinul, ci va putea plasa o comandă direct pe site.
  • Credibilitate – un website construit corect întârește încrederea clienților în afacerea ta.

Cât costă crearea unui site web?

Serviciile de creare site web nu implică costuri foarte mari și îți vom explica și de ce spunem asta. Prețurile încep de la 300 Euro, în funcție de ce îți dorești. Trebuie să privești aceste costuri ca o investiție pe care o faci în afacerea ta. Ai investit și în cărți de vizită și campanii de marketing, nu? Diferența este că un site web îți va aduce vânzări mult mai mari, iar investiția este recuperată mult mai rapid. Unii antreprenori reușesc să își recupereze aceste costuri într-o perioadă de câteva săptămâni sau luni de la lansarea site-ului. Partea bună este că aceste vânzări vor începe să crească din ce în ce mai mult, pe măsură ce vizibilitatea crește.

Înainte de a te gândi la costuri, gândește-te la rezultatul final. Vei avea o prezență puternică în mediul online și un site web care te reprezintă în totalitate. Nu va mai trebui să faci eforturi să atragi clienții la tine, ci doar să te asiguri că vor fi primiți cum se cuvine în magazinul tău online – cu informații de calitate, stocuri suficiente și o navigare ușoară. Din momentul în care lansezi site-ul online și investești în SEO și promovare online, toate drumurile vor duce la site-ul tău: motoarele de căutare, rețelele sociale, bannerele amplasate pe alte site-uri, campaniile de backlink, toate vor ghida potențialii clienți către tine.

În concluzie, a avea un site web nu mai este un moft, ci o necesitate în zilele noastre. Un site web care te reprezintă și vorbește pentru tine este mult mai valoros decât o carte de vizită sau un flyer oferit pe stradă. Global Code te poate ajuta în acest parcurs de construire a unei imagini puternice în mediul online, de la crearea website-ului de la zero, până la promovare de tip SEO și SEM care îți aduc clienți noi pe site mult mai rapid.