Învață să alegi o sursă bandă led potrivită

Dacă te-ai decis să instalezi o bandă LED în spațiul în care dorești să beneficiezi de toate avantajele pe care lumina LED le oferă, atunci ai două variante la îndemână. Prima opțiune este aceea de a alege un kit complet, în care vei găsi toate elementele de bază esențiale pentru instalarea și punerea în funcțiune a benzii. În timp ce a doua alternativă este să te documentezi și să alegi să cumperi separat toate componentele de care ai nevoie, personalizându-ți astfel propriul pachet de instalare.

În cazul în care alegi prima variantă, vei scăpa de bătăile de cap cu privire la alegerea individuală a celor mai bune sau potrivite elemente de care ai nevoie. În schimb, dacă optezi pentru a doua varianta, va trebui să te asiguri că alegi cele mai de calitate și potrivite elemente – inclusiv sursa banda led, despre care urmează să discutăm în următoarele secțiuni.

Iată, așadar, cum ar trebui să alegi o sursă bandă LED potrivită și care sunt cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere de sursă pentru banda led pe care urmează să o instalezi și spațiul corespunzător!

 

1. Componentă specială pentru bandă LED

În primul rând, ideal ar fi să alegi o sursă special concepută pentru alimentarea de bandă LED. În general, cea mai utilizată sursă bandă LED este denumită și transformator de lumină sau driver 12V, și este, de fapt, o sursă de alimentare 12V.

 

2. Marcă

De asemenea, este foarte important brand-ul de la care alegi să achiziționezi sursa. Este un brand cunoscut? Are reputație bună în domeniul lumnii LED? Mai produce și alte componente similare precum bandă LED sau alte accesorii? În caz afirmativ, acestea sunt cunoscute pentru calitate superioară? Ce recenzii au produsele acestei mărci pentru alte produse sau pentru acest produs? Toate aceste răspunsuri te vor ajuta să determine dacă marca producătoare sursei analizate este de încredere și merită investiția, sau nu.

 

3. Material

Un alt aspect important de luat în considerare este materialul. Plănuiești să folosești sursa bandă led în exterior? Atunci vei avea nevoie de un material rezistent precum metalul. Dacă, în schimb, o vei folosi în spații interioare, vei putea opta și pentru surse de alimentare concepute pentru bandă LED materiale precum plasticul.

 

4. Watt-aj

Totodată, pentru a te asigura că alegi o sursă bandă led potrivită, este recomandat să verifici întotdeauna watt-aj-ul luminnii folosite la banda LED și să alegi de fiecare data o sursă cu cel puțin 20% mai mare, pentru a preveni accidente sau neplăceri ulterioare.

 

5. Rezistență

Nu în ultimul rând, să nu uităm de rezistența sursei, care este strâns legată și de materialul acesteia. La fel ca în cazul materialului, așadar, dacă plănuiești să ții sursa într-un spațiu interior, vei putea alege cele mai variate modele. În schimb, dacă vei plasa această sursă bandă led într-un spațiu expus, exterior, se recomandă să optezi pentru un model cu rezistență la umezeală și la stropi de apă.

 

Concluzie

Ține cont de toate aceste aspecte, pe lângă dimensiunea și forma optime. Cu siguranță vei reuși să găsești cea mai potrivită sursă bandă LED pentru propria ta instalație cu bandă LED!