Cauți alternative pentru încălzirea locuinței? Top 3 motive pentru care să alegi o pompă de aer cald!

Oamenii au încercat, încă din cele mai vechi timpuri, prin diferite metode să își sporească confortul. Astăzi, putem spune că, spre deosebire de cei din trecut, ducem o viață destul de confortabilă. Magazinele și supermarketurile sunt pline de alimente și se află la distanțe mici față de locuințele noastre. Avem posibilitatea de a găsi obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite material și într-o gamă variată de prețuri, pentru fiecare buzunar. De asemenea, casele noastre ne oferă pe lângă protecție și toate condițiile necesare pentru o viață liniștită. Iarna ne bucurăm de camere încălzite, de apă caldă, mâncarea o putem menține în condiții optime, avem electricitate, lumină și electrocasnice care ne fac viața mai ușoară. Chiar dacă nu pare mult, totuși trăim mai bine decât oamenii din oricare altă perioadă. Chiar dacă confortul a sporit considerabil, unele evenimente recente încep să pună presiune asupra noastră, mai ales din punct de vedere financiar. Scumpirile din ultima vreme ne obligă să căutăm variante pentru a cheltui mai puțini bani și pentru a ne menține stilul de viață cu care suntem obișnuiți.

         Pompa de aer cald și avantajele sale

         Iarna se apropie, iar valoarea facturilor devine un motiv de îngrijorare pentru mulți români. De aceea, ești îndreptățit și, de asemenea, ai posibilitatea, datorită inovațiilor tehnologice, să alegi noi metode pentru a-ți încălzi locuința, fie că este vorba de un apartament sau o casă. O investiție inteligentă și de durată, pentru această perioadă, este reprezentată de achiziționarea unei pompe de căldură aer-apă de la Rosolar-shop.ro. După cum se poate observa și din denumire, aceasta asigură atât căldura în locuință, cât și încălzirea apei.

1. Te bucuri de cele mai noi tehnologii

Spre deosebire de metodele clasice de încălzire a încăperilor locuințelor, cele care funcționează pe gaz sau pe lemne și care devin din ce în ce mai costisitoare, pompele de căldură se folosesc de aerul din jur pe care îl încălzesc și îl transportă către camerele casei tale. De asemenea, controlarea acesteia este una lejeră, beneficiind de un controler tactil cu o interfață prietenoasă și un design plăcut. Ai și posibilitatea de a opta și pentru un kit Wi-fi care îți va oferi posibilitatea să controlezi temperatura locuinței de la distanță, să monitorizezi energia și să fii anunțat de eventualele erori de funcționare.

2. Scapi de grija facturilor      

Facturile devin tot mai mari în ceea ce privește variantele convenționale de încălzire. Dacă alegi însă pompa de aer, facturile pentru căldura vor dispărea și nu vor mai reprezenta o grijă pentru tine și familia ta. Această pompă nu consumă decât curent, iar cantitatea necesară poate fi obținută prin folosirea unui număr redus de panouri solare de dimensiuni mici.

3. Folosești energie regenerabilă

Dacă te decizi să achiziționezi o pompă de căldură și să conectezi la un sistem de panouri solare, atunci familia ta va intra în rândul celor care prin activitățile lor individuale contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Așadar, avantajele aduse de achiziționarea unei pompe de căldură pot fi motivul pentru care să faci trecerea la acest sistem, evitând astfel scumpirile tot mai mari din ultima perioadă.

Sursă foto: pexels.com