6 lucruri de făcut atunci când te pregătești pentru un audit financiar

Organizarea unui audit în firma ta poate fi un lucru foarte stresant care te va face să te gândești la o sută de lucruri. Un audit va aduce firmei sau organizației tale un plus datorită modului în care este efectuat și a ceea ce reprezintă ca întreg- un mod de a te ajuta să îți gestionezi contabilitatea. Totuși, există mici secrete pentru a te putea mândri că ai avut parte de un audit de succes.


Iată 6 dintre lucrurile pe care trebuie să le pregătești pentru un audit financiar ca acesta să fie de succes:



1. Planificarea tuturor lucrurilor – primul pas spre reușită

Dacă îți dorești să nu întâmpini surprize nu tocmai plăcute, vei fi nevoit să creezi un plan în care să prevezi toate lucrurile care vor urma. Ia-ți timpul necesar pentru a crea un plan, pentru a-ți da seama de ce resurse vei avea nevoie, de cât timp vei avea nevoie și pentru a-ți seta anumite așteptări.

2. Împărțirea responsabilităților – secretul unui lider

Pentru ca auditul financiar de la Mazars.ro să iasă perfect, trebuie să afli că nu vei putea să muncești doar tu. Află că împărțirea responsabilităților este o calitate de lideră. Arată că ești lider și fă-ți o echipă de oameni în care ai încredere. Împarte-le acestora responsabilitățile pe care le-ai setat în planul făcut anterior și coordonează echipa astfel lîncât lucrurile să se întâmple conform planului.

3. Greșelile trecute – succesul viitor

În cazul în care actualul audit nu este primul audit al firmei tale, caută datele de cele precedente. De altfel, poți folosi și structura echipei și a responsabilităților din anii trecuți dacă acestea au fost un succes.

4. Contabilitatea – asul din mânecă

Contabilitatea este elementul central al acestei inspecții. Succesul tău ar fi garantat dacă contabilitatea ta ar fi la zi. În cazul în care acest lucru nu poate fi aplicat firmei tale, formează o echipă de specialiști care să îți aducă contabilitatea la zi în funcție de reglementările țării.

5. Organizarea – modul de a-ți salva timpul

Acum că aproape toate lucrurile sunt pe final, organizarea documentelor este sfântă! Pentru ca auditul să aibă succes, organizează-ți documentele și dosarele în ordine cronologică având un sistem clar și ușor de înțeles. Asta va aduce un plus firmei tale, iar șansele ca auditul să reușească sunt foarte mari.

6. Întrebările – salvarea de la neînțelegeri

Este foarte posibil să ai o serie de întrebări legate de auditul care urmează. Întreabă orice lucru nu știi sau îți este neclar. În acest mod, vei salva mult timp și vei putea să scapi de viitoare încurcături care pot apărea din cauza unei neînțelegeri.

În concluzie, un audit financiar poate fi simplificat. Dacă oferi timp de-a lungul anului să ai toate documentele în ordine, un audit va fi doar o mod de a-ți valida munca pe care o depui la firmă!

Sursa foto: Unsplash.com