Cauti spatii industriale de inchiriat? Iata la ce sa fii atent!

Daca ai de gand sa pui o afacere pe picioare sau sa te extinzi, cu siguranta esti in cautarea unor  spatii industriale de inchiriat la un pret rezonabil, care sa nu iti taie prea mult din bugetul alocat cheltuielilor. Doar ca trebuie sa fii foarte atent pentru ce platesti, dar si la “capcanele” din contractul de inchiriere, care te pot lasa fara sume importante de bani.

Spre exemplu, GVA Activ este o companie a carei misiune este aceea de a-i ajuta pe oamenii de afaceri sa isi gaseasca locul potrivit pentru desfasurarea activitatii. Daca ai toate detaliile puse la punct, dar iti lipseste spatiul, acesta se poate inchiria rapid, in doar cativa pasi simpli.

 

Care sunt criteriile de care sa tii cont cand inchiriezi un spatiu industrial?

Pentru succesul afacerii tale ar fi bine sa tii cont de:

  1. Dotarile spatiului industrial – altfel spus, locul ce urmeaza a fi inchiriat trebuia sa se potriveasca business-ului pe care il detii sau conduci. Se va tine cont de dotarile minime si de permisiunea pe care proprietarul o da (sau nu) pentru a face modificari.
  2. Cablurile de comunicare – cablurile de communicate, liniile telefonice moderne, conectarea la o retea de fibra optica sau la retele de internet cu trafic ridicat sunt foarte importante pentru orice business.
  3. Electricitatea si aerul conditionat – spatiul industrial pe care vrei sa il inchiriezi trebuie sa poata furniza suficienta energie electrica pentru productie sau necesitatile afacerii. Astfel, ar fi bine sa te interesezi de cat consum poate suporta reteaua electrica si daca ai un generator de rezerva.
  4. Locatia – o pozitie centrala este favorabila atat pentru angajati, cat si pentru clienti.
  5. Valoarea chiriei – multi proprietari cer preturi mai mari si contracte pe o perioada mai mica, cu posibilitatea de prelungire.
  6. Accesul clientilor, al angajatilor, al furnizorilor – accesul trebuie sa fie usor, spatiul industrial trebuie sa dispuna de locuri de parcare, dar si de spatii mari unde tirurile sa poata descarca marfa sau sa poata incarca comenzile.
  7. Apropierea de alte constructii – spatiul industrial ales trebuie sa fie intr-un loc retras daca activitatea desfasurata implica multa galagie sau trafic al tirurilor, dar si invers.