Ce este Airsoft si ce echipament implica?

Airsoft este un sport de nisa jucat pe scara larga in intreaga lume, in care se foloseste replica de echipament al fortelor armate ale lumii. Airsoft a aparut in Japonia in anii 1980, ca urmare a jocului american de paintball. Airsoft a avansat pe parcursul anilor atat in tehnologie, cat si ca sport, oferind performante mai inalte si mai multe arme realiste.

Cine poate participa la jocul de airsoft?

Sportul airsoft este foarte distractiv. Persoanele peste 18 ani, indiferent de gen sau conditie fizica, se pot bucura de aceasta activitate. La fel ca paintball, airsoft este in principal un sport de echipa si jucatorii invata rapid ca pentru a castiga jocul ei trebuie sa lucreze impreuna.

Echipamentul Airsoft

Echipamentele Airsoft au forma unor replici foarte detaliate si precise ale armelor de foc din lumea reala, care sunt capabile sa propulseze un proiectil sferic din plastic cu viteza mica prin intermediul unor mecanisme diferite.

Aceste dispozitive Airsoft utilizeaza cel mai adesea o bila rotunda de 6 mm din plastic (sau alta substanta biodegradabila), care este accelerata fie cu motor electric, fie cu incarcatura de gaz, si se deplaseaza la aproximativ 90-100 metri pe secunda. Armele de diferite dimensiuni si aspecte se pot achizitiona din Magazin Airsoft .

Unul dintre cele mai importante accesorii airsoft sunt ochelarii pentru protectia ochilor. Cu viteza la care se deplaseaza bilele din plastic de 6 mm, acestea pot provoca o deteriorare grava a ochilor. Exista numeroase tipuri si forme de protectie a ochilor care sunt vandute pe piata. Unele dintre acestea sunt combinatii de protectie a ochilor si fetei, dar cele mai multe sunt doar pentru protectia ochilor.
Protectia fetei, la fel ca protectia ochilor, vine in mai multe tipuri si forme; de la plastic dur, plasa si neopren, la utilizarea unei simple bandane.

Datorita naturii sportului de airsoft, trebuie sa va protejati cat mai mult corpul si pielea. Daca jucati intr-o zona de teren impadurit, acoperirea completa va va ajuta sa va rezemati de tulpinile copacilor si tufisurile din spini. Majoritatea jucatorilor de airsoft vor purta uniforme militare din cateva motive. Acestea sunt concepute pentru a face fata situatiilor de lupta, pentru a va ajuta sa va ascundeti in zona de jocuri, pentru a avea multe buzunare in care puteti depozita munitie si arme, etc. Uniformele militare se gasesc in multe stiluri si modele de camuflaj.

Bocancii sunt un element foarte personal. Bocancii trebuie sa fie confortabili, sa sprijine gleznele si sa aiba o suprafata buna pentru a urca si a alerga. Este recomandat sa purtati bocanci de lupta sau tactici deoarece au fost conceputi special pentru astfel de sporturi. Bocanci militari de calitate gasiti aici .

Manusile sunt importante din cateva motive. Ca si unele dintre celelalte elemente de pe aceasta lista, ele va ajuta sa va protejati mainile de mediul inconjurator, copaci, tufisuri, spini, aschii, gloante si altele. Unele dintre zonele sensibile care pot fi lovite de un BB sunt mainile dvs. Manusile trebuie sa fie confortabile, si trebuie sa va permita sa folositi echipamentul fara probleme. Exista in principiu doua tipuri de manusi: pline si fara degete.