Importanța educației pentru dezvoltarea personală a individului

Importanța educației pentru dezvoltarea personală a individului

Educația începe de când ne naștem, în prima zi, și astfel înfluențează dezvoltarea fiecărui individ.

Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.Această afirmație a legendarului Nelson Mandela scoate perfect în evidență importanța educației. Formarea unui individ începe cu prima întrebare și se termină cu ultima, ceea ce înseamnă că poate (și trebuie) să dureze toată viață.

Formarea are un mare impact în dezvoltarea personală, care, mai târziu, influențează relațiile și succesul la locul de muncă. Prin dobândirea de informații noi și valoroase oamenii își îmbunătățesc capacitatea de gândire, de analiză și de procesare.

Începe timpuriu

Adevărul este că un copil începe să învețe imediat ce deschide ochii. Un copil explorează și descoperă lumea jucându-se, atingând, mirosind, observând și întrebând. Primul contact pe care îl au copiii cu educația formală este grădinița.

Copiii care încep educația de timpuriu își creează un obicei sănătos de învățare și consideră lucrurile precum lectura o parte fireaască din viața lor, în loc de o sarcină deranjantă.

Ciclu educativ și dezvoltarea personală

Atât pentru copii, cât și pentru adulți, educația începe cu o întrebare și continuă cu strângerea de informații obiective, pe care le plasează în contextul adecvat, în care se asimilează și se procesează pentru a se transforma în cunoaștere care lărgește orizonturile. Extinderea orizonturilor este necesară pentru dezvoltarea personală și depășește cu mult educația formală. Cu cât un om adună mai multe informații, cu atât i se vor lărgi orizonturile.

 Dincolo de educația formală

Școlarizarea nu este singura modalitate bună de învățare. Cunoștințe suplimentare trebuie dobândite pe tot parcursul vieții. Învățarea pe tot parcursul vieții este o cale pentru cei care au o atitudine pozitivă față de progresul profesional și personal. Aceasta diferă de educația formală, deoarece este un act voluntar. Oamenii pot decide ce trebuie să învețe în funcție de contextul lor, de originea lor, de istoria locului în care trăiesc, de problemele legate de muncă sau de orice lucru care le provoacă mintea și îi determină să își extindă orizonturile.

Învățarea ca o abilitate

Învățarea este, de asemenea, o abilitate și trebuie stăpânită, mai ales dacă, în timpul educației formale, se învață pe de rost. Condiția pentru ca învățarea să aibă loc este voința. Dacă o persoană se străduiește să învețe, probabil nu se descurcă bine.

O învățare eficientă are loc atunci când informațiile sunt transformate în cunoștințe sau abilități. Trebuie luate întotdeauna notițe, trebuie făcută o analiză, puse întrebări și reflectat asupra a ceea ce se învață.

Învățarea pe tot parcursul vieții are o serie de beneficii pentru dezvoltarea personală și profesională.

Potrivit lui Henry Ford oricine renunţă să înveţe este bătrân, chiar dacă are 20 sau 80 de ani. Oricine continuă să înveţe rămâne tânăr. Cel mai important lucru în viaţă este să-ţi păstrezi propria minte tânără.

Așadar, dragi părinți, vă recomandăm să le explicați copiilor voștri importanța educației pentru dezvoltarea personală a individului. De asemenea, vă recomandăm să faceți în așa fel încât aceștia să își dorească să meargă cu drag la școală.

Vă dăm și un pont, cumpărați-le rechizite școlare și ghiozdane fete sau ghiozdane băieți, cu personajele lor preferate. De unde le puteți achiziționa? De pe Mykitty.ro, magazinul online de unde puteți face cumpărături fără griji.