Ce faci dacă ai fost înșelat. De ce să nu te întorci la el/ea

Relațiile pot fi complicate. Atunci când inima și mintea nu se înțeleg, deciziile sunt greu de luat. Ai fost înșelat/ă. Închei relația? Mai dai o șansă? Hai să vedem.

Ca adolescenți, trăiam dragostea idilică din filme. Emoțiile erau la început, pluteam când eram îndrăgostiți. Experiența de cuplu era în formare. Un adult cântărește problema la rece. „Ce fac dacă am fost înșelat” poate deveni „ce fac cu suferința mea” și „ce fac cu relația în continuare”.

Am fost înșelat/ă. Merită a doua șansă?

Nu e un răspuns corect. De obicei, un adult înșelat percepe gestul partenerului ca pe un afront la propria persoană. E mai degrabă o subminare a încrederii în sine.

Când pui suflet într-o relație, simți durerea mai tare dacă ai fost înșelat. Decizia este grea. Inima este la persoana iubită, mintea încearcă să îndepărteze acea persoană. Mintea va lucra să renege persoana, îndepărtând-o în mod rațional. Însă, fără el sau ea, inima e zdruncinată. Așa iei în serios în calcul o a doua șansă.

Primul lucru, discută cu partenerul. Calm, fără nervi, fără ceartă. Ești rănit, însă gândește-te că și tu puteai face ceva să previi actul acesta. Poate nu v-ați mai întâlnit prin pat, sau bărbatul nu face față nevoilor femeii și are probleme cu potența. Există suplimente pentru potență, așa cum este mierea uPotent, despre care s-au scris multe recenzii bune. Citește aici câteva păreri uPotent.

Nu învinui partenerul care te-a înșelat, ci ia în calcul că poate fi și vina ta.

Ce nu i-ai oferit sau unde ai greșit?

Erați supărați în ultima vreme, vă certați des?

Simțeai că relația voastră se destramă, încetul cu încetul?

V-ați mai întâlnit în pat așa de des în ultima vreme?

Simțeai că persoana de lângă tine te minte când spune că te iubește?

Apoi gândește-te: a fost ceva serios cu persoana cu care te-a înșelat. Ar rămâne împreună cei doi dacă s-ar despărți de tine?

Dacă observi că balanța vinovăției înclină înspre tine, merită să iei în calcul a doua șansă. Dacă ții cu adevărat la el sau ea, poate trebuie să dați restart relației voastre. Poate ai făcut ceva ce nu i-a convenit partenerului, și l-a împins în brațele altcuiva. A fost ceva de moment, o răzbunare, o pedeapsă pentru greșelile tale.

Ce faci dacă nu-i acorzi a doua șansă

Există varianta simplă: m-a înșelat, am încheiat relația. A doua șansă poate fi interpretată: „a doua șansă la înșelat”.

Dacă decizia e fermă, atunci trebuie să răspunzi la întrebarea „ce fac cu suferința mea de acum înainte”. Răspunsul este simplu: nu te izola. Să te înconjori de oameni, mai ales familie și prieteni. Să fii încurajat, susținut, căci ai nevoie să-ți recapeți încrederea în tine.

Ca bărbat, există varianta să „ieși din nou pe piață”. Să începi să ieși la întâlniri, însă nu pentru o relație de lungă durată, ci pentru a experimenta. Dacă ajungi în situația de a întreține relații intime cu o nouă parteneră, pune ochii pe cele mai bune pastile potență. Te vor ajuta să performezi în pat, chiar și în condiții de stress, când ești afectat emoțional după fosta relație.

Ca femeie, să te înconjori de oameni apropiați și dragi. Să îți fie alături, în special prietenele tale. Nu rămâne singură prea mult. Ieși la evenimente sociale, cunoaște oameni noi și caută un partener care să te aprecieze pentru ce ești tu, cu bune și cu rele.