Ce filtru sa alegi la cel mai bun purificator de aer

Atunci cand cumparati un purificator de aer, cel mai important factor de retinut este numarul de filtre. Cu cat sunt montate mai multe filtre pe unitate, cu atat este mai eficient in eliminarea bacteriilor din aer.

Toate versiunile sistemului au o filtrare provizorie. Prinde praf si particole de murdarie mari si lasa filtrele suplimentare sa fie curate fara blocaj. Daca este necesara curatarea, este mai practic sa folositi un aspirator. Filtrele trebuie inlocuite dupa aproximativ 7 luni, deoarece se uzeaza constant in timpul activitatii active a sistemului.

Cel mai bun purificator de aer cu filtru de carbune, filtreaza mirosurile si fumurile deranjante din aer. Daca cantitatea de poluare este suficient de mare, aceasta se substituie atunci cand niciunul dintre mirosuri nu este eliminat. Vei simti ca este cu adevarat eficient.

Un filtru HEPA permite filtrarea cu pana la 99,98% a contaminantilor, cum ar fi murdaria, parul cainilor, polenul si asa mai departe, oprindu-le sa fie recirculate in aer.

Unele alte filtre contin ceai verde cu enzime anti-bacteriene si compusi antialergici. Datorita amestecului de radiatii UV si ionizare, mediul este absolut decontaminat de agenti patogeni, microbi si chiar virusi. Acest lucru ar putea fi important pentru persoanele care raporteaza imunitate redusa.

Tipurile cu filtre costisitoare efectueaza verificari separate ale uzurii filtrelor. Veti vedea o lumina de avertizare pe panoul filtrului care clipeste, ceea ce inseamna ca trebuie inlocuit.

Producatorii de purificatori de aer de astazi au avansat si mai mult prin introducerea nanotehnologiei care poate curata aerul utilizand particule de argint pentru a deodoriza aerul. Ionii ucid compusii periculosi prin perturbarea microstructurii lor. In mod incredibil, versiunile echipate cu aceasta tehnologie produc un aer curat si sigur in spatiu, eliminand astfel necesitatea de a regla filtrul. Investitia dvs. va produce rezultate rapide. Oamenii ar putea economisi bani pe factura de energie selectand un purificator de aer ca acesta.

Lumina UV capteaza mai multi contaminanti in filtrul HEPA, decat doar un filtru HEPA. Rezistenta redusa a lampii UV are putin de-a face cu lampile UV puternice. In consecinta, este sigur de utilizat.