Cum să alegi produsele cosmetice potrivite pentru tine

Grija pentru sănătatea corpului și a pielii noastre trebuie să fie pe primul loc, în procesul de îngrijire personală. Zi de zi, pielea trebuie să facă față tuturor tipurilor de schimbări din mediu, precum diferențele de temperatura, poluarea sau soarele, factori care o pot usca, irita sau deteriora. Prin urmare, este important să fim atenți la nevoile ei, să o hidratăm și să o hrănim corespunzător.

Pentru a avea o piele frumoasă și un ten radiant, hidratarea corectă a feței este cheia. Fiecare tip de ten, are nevoi diferite, specifice lui: piele uscată, iritată, grasă, mixtă sau normală: nu este întotdeauna ușor să știi cum să îți alegi produsele de îngrijire și cremele hidratante, dar este foarte important să înțelegi ce novoi are și să alegi corect produsele pentru îngrijirea tenului.

Pielea noastră necesită o hidratare optimă zilnic, atât din interior, prin cosumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi, cât și din exterior, prin alegerea produselor potrivite tenului tău. Pentru a evita pielea uscată, este bine să alegi o cremă hidratantă bună.

De ce să folosești o cremă hidratantă pentru față?

Fiind un scut împotriva agresiunilor externe, pielea trebuie să fie constant hidratată, pentru a-și îndeplini rolul și pentru a rămâne suplă și proaspătă. Filmul hidrolipidic, un film gras ușor, produs de glandele sebacee, ajută la păstrarea hidratării pielii. Cu toate acestea, datorită frigului, soarelui sau chiar poluării, acest film nu mai este suficient și necesită o îngrijire suplimentară. O cremă hidratantă adaptată tipului nostru de piele este, prin urmare, cea mai bună armă pentru a-i menține sănătatea. Îmrepună cu crema hidratantă, alege să folosești și alte soluții de îngrijire periodică, măști, tratamente și seruri menite să îți mențină tenul sănătos, luminos și tânăr.

Tipul de produse folosit, trebuie ales în funcție de nevoile teului tău. Astfel, trebuie să ai în vedere: tipul tău de piele, vârsta ta, diverse afecțiuni specifice sau chiar și anotimpul.

Cum să îți îngrijești corpul

Pe lângă atenția pe care o alocăm tenului nostru, trebuie să fim atenți și la îngrijirea corpului. Ingredientele din produsele pentru îngrijirea corpului ar trebui să fie în mod ideal de origine naturală, pentru o mai bună eficiență asupra pielii. Cremele de corp, tratamentele, uleiurile vegetale și unturile sunt bogate în acizi grași esențiali, care sunt atât nutritivi, cât și antiinflamatorii și funcționează optim pe piele. Anumite uleiuri vegetale sunt cunoscute în special pentru proprietățile lor hidratante, cum ar fi cele de avocado, jojoba, nucă de cocos sau migdale dulci. Uleiul de seminte de in este, de asemenea, bogat în Omega-3, care ajută la calmarea pielii iritate. Untul de shea organic și untul de cacao sunt doua ingrediente active bogate în substanțe nutritive, acestea fiind deseori prezente în compozițiile de hidratare.

Soluții pentru îngrijirea părului

În plus, pe lângă îngrijirea tenului și a corpului, trebuie să alocăm o atenție sporită și îngrijirii părului, astfel încât să ne putem bucura zilnic, de un păr sănătos, bogat și frumos. Trebuie să alegem șamponul potrivit tipului nostru de păr, a scalpului și a nevoilor lor. Pe lângă șampon, este foarte importantă și aplicarea unei măști reparatoare, a unui ser de îngrijire sau de protecție termică.

Frumusețea vine din interior, însă trebuie menținută din exterior. Alege soluțiile și produsele potrivite corpului tău și vei radia de sănătate și frumusețe.