Ce tip de pilotă de pat să cumperi în funcție de sezon

Piesele pe care le alegi pentru patul din dormitor trebuie să te ajute să ai un somn cât mai odihnitor. Pentru că deseori te concentrezi pe alegerea lenjeriei potrivite sau a saltelei de calitate, iată de ce este important să știi ce tip de pilotă să alegi în funcție de sezon.

Dacă pilota pe care o ai pare prea groasă pentru a te putea înveli cu ea, atunci află că ai posibilitatea de a alege mai multe tipuri de plăpumi. Așadar, îți arătăm ce să iei în considerare când te gândești la o nouă achiziție.

Cum alegi pilote potrivite pentru patul tău

Cu siguranță vrei să alegi pilota potrivită pentru tine și mai mult decât atât, să faci o achiziție inteligentă. Uite care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi atunci când ești în căutarea unei pilote pentru pat.

Dimensiunea pilotei

Dacă lenjeria de pat se alege în funcție de dimensiunea patului, pilota este selectată, în schimb, după alte criterii. Așadar, dimensiunea ei nu este legată de cea a patului, ci mai degrabă de câte persoane dorm în acel pat și de nevoile fiecăruia.

Cu alte cuvinte, dacă dormi singur în pat, pilota poate avea orice dimensiuni preferi, începând de la 140×170 cm. Altfel, este necesar ca pilota să fie destul de mare pentru a-i acoperi pe cei care dorm. De exemplu, o plapumă de 200×220 cm poate fi o alegere potrivită.

Umplutura pilotei

Acest criteriu este cel mai important în achiziționarea corectă a pilotelor pentru pat. De ce? Pentru că umplutura influențează foarte mult temperatura care se formează sub plapumă. Așadar, iată ce fel de umplutură se poate găsi în pilotele pentru pat:

  1. Umplutură de lână. De regulă, este preferată pentru pilotele de iarnă, fiind un material care menține foarte bine căldura. În plus, firul gros și dens al umpluturii face pilota mai grea.
  2. Umplutură din pene și puf de gâscă. Pilotele cu umplutură de puf sunt mult mai ușoare în comparație cu cele din lână și au proprietatea de a evita supraîncălzirea. De asemenea, pilota cu puf de gâscă este recomandată deoarece absoarbe foarte bine umiditatea.
  3. Umplutură din mătase. Fibrele de mătase sunt ideale pentru persoanele cu pielea sensibilă sau care suferă de afecțiuni cutanate. Pilotele cu mătase sunt hipoalergenice și rezistente la acarieni, iar avantajul este că se pot folosi atât vara, cât și iarna.
  4. Umplutură din microfibră. Spre deosebire de alte umpluturi, microfibra este un material sintetic apărut pentru a înlocui puful de gâscă. De altfel, microfibra umple toate spațiile pilotei, chiar și acolo unde este matlasată.

Materialul exterior al pilotei

Țesătura de la exteriorul pilotei este cea care intră în contact direct cu pielea ta. De aceea, este recomandat să alegi o pilotă din materiale naturale și de înaltă calitate.

De exemplu, materialul preferat pentru realizarea pilotelor este bumbacul 100% datorită proprietăților sale. Așadar, el nu reține mirosuri, este ușor de curățat, nu se șifonează și este rezistent.

Matlasarea pilotei

Ai observat, probabil, pe suprafața pilotei un tipar de cusătură. Ei bine, ele sunt realizate pentru a ține în loc umplutura, atât în timpul somnului cât și la spălat. De asemenea, cusăturile au rol și în rezistența pilotei.

Cu cât pilota are compartimente mai multe și mai mici, cu atât ea este mai rezistență la rupturi sau deteriorări.

Alegerea pilotelor potrivite pentru patul tău

Achiziționarea pilotei trebuie să fie făcută pe baza nevoilor tale și a criteriilor de selecție. Iar dacă nu știi ce să alegi, catalogul online TrendyHome are o gamă de pilote potrivite pentru tine.

Indiferent de mărimea pe care o cauți pentru plapumă sau materialele din care este realizată ea, ai garanția produselor de calitate la un preț avantajos. În plus, poți beneficia de seturi de pilotă și perne sau oferte speciale.