Ce trebuie sa stii despre cartile de spiritualitate?

Cate carti de spiritualitate ai citit ? Dintre acestea, pe cate le-ai digerat cu adevarat ? Pe cate le-ai trait defapt? Daca citesti o carte despre puterea spirituala, scopul principal e sa devii ce este descris nu doar sa o citesti.

Mai jos aveti cateva sfaturi care va vor ajuta sa cititi carti de spiritualitate si sa treceti de la stadiul de citit rapid la cel de schimbare a vietii :

  • In loc sa va grabiti sa va cititi cartea, luati-o incet. Citirea lenta unei carti despre puterea spirituala va permite sa intelegeti complet tot continutul. Este in regula daca cititul va dura mai mult, eventual cateva luni, pentru a termina cartea. In tot acest timp bucura-te si traieste ce ai citit. Pana sa ajungi la mijlocul carti vei trai mai puternic decat ai crezut vreodata.
  • In timp ce citit lent va aparea o propozitie sau fraza care va va atrage atentia mai mult decat celelalte. Nu continuati sa cititi mai departe. Concentrati-va asupra acestor cuvinte. Contemplati ! vizualizati-le din toate unghiurile posibile. Nu va grabiti cu acest proces.
  • Luati cateva cuvinte sau o intreaga fraza si repetati intr-o rugaciune tacuta,solicitand o intelegere a acestor cuvinte. Poate nu auziti de la inceput nimic, dar acea voce va vorbi. Va deschide noi usi de intelegere si chiar revelatie

Cum definim o carte ca fiind una dintre cele mai bune ?

Cartile de spiritualitate nu sunt limitate la nici o religie, rasa sau timp, ci sunt capabile sa traverseze aceste linii sa sa le transcenda impreuna.

O carte buna trebuie sa prezinte un mesaj care poate fi aplicat in orice societate, cultura, generatie sau timp.

Clasificari precum transformare personala, iluminare mintii si a spiritului,teologie, Orientul Mijlociu  ,noua era, metafizica sau oricare ecticheta pot fi identificatori foarte convenabili dar care nu pot surprinde esenta deplina a unei inaltari spirituale. Invatarile religioase pot fi limitate dar spiritualitatea este universala.

Scopul autorealizarii nu se realizeaza prin cunoastere intelectuala ci prin constientizare si constiinta superioara.Ceea ce ajungeti sa experimentati se va baza in mare parte pe practiva,aspiratia si determinarea dumneavoastra.

Felul cum ii tratezi pe ceilalti din jurul tau, dragostea si lipsa egoismului te vor ajuta sa-ti extinzi constiinta cu lumea din jurul tau.