Ce trebuie să știi despre externalizarea dpo?

Ai probleme cu legislația GDPR? Cu siguranță ai deja în echipa un responsabil cu protecția datelor sau DPO, așa cum mai este cunoscută această poziție. Nu? Ei bine, acest lucru trebuie să se schimbe și asta repede. Descoperă din rândurile următoare de ce externalizarea dpo, grație serviciilor oferite de Decalex, este soluția pe care o așteptai! 

 

Ce face mai exact un DPO? 

 

Pe scurt, un data protection officer ajută compania în procesul de respectare a prevederilor GDPR. Printre responsabilitățile sale se numără informarea managerilor și sfătuirea lor în ceea ce privește obligațiile pe care compania le are privind protecția datelor. În plus, acesta efectuează audituri de conformitate, instruiește angajații și ia rolul de punct de contact și mediator în relațiile companiei cu persoanele vizate de colectarea datelor sau/și autoritatea de supraveghere. 

 

Toate aceste activități pot fi foarte bine îndeplinite și de un angajat din interiorul companiei, nu? De regula nu. 

 

Afla daca ai nevoie de un DPO accesand site-ul decalex.ro, completeaza chestionarul si vei primi un raport complet in cel mai scurt timp. 

 

De ce să externalizezi DPO-ul? 

 

Chiar dacă oricine poate primi funcția de DPO, chiar și tu, managerul companiei, asta nu înseamnă că oricine poate îndeplini cu succes această îndatorire. În plus, ai grijă la conflictul de interese! Un DPO trebuie să cunoască legislația națională și europeană la perfecție, să fie un specialist în securitatea informatică, să fie un bun formator, să dețină competențe de auditor ISO 27001 și să poată comunica excelent cu toate persoanele vizate, partenerii, și autorități. Sună ca un job full time pentru că exact asta este! 

 

Să externalizezi serviciile de DPO înseamnă să înțelegi că un angajat care se ocupă deja de alte sarcini nu poate să facă și asta pe deasupra. Ca să nu mai vorbim de acest set de aptitudini mai rar întâlnite. Un serviciu extern va întruni toate condițiile mai sus prezentate și va fi mai ieftin decât angajarea unui DPO full time. În plus, vei beneficia de ajutorul unei echipe multidisciplinare, formată din specialiști în domeniile țintă. 

 

Pratic, în timp îți vei putea forma propriul DPO, serviciile de mentorat pregătindu-l pentru toate obstacolele pe care le va întâmpina în activitatea sa de zi cu zi. Va dura ceva timp până DPO-ul intern va acumula toate cunoștințele necesare, dar până la urmă va fi capabil să identifice cele mai eficiente soluții pentru companie de unul singur. 

De ce să alegi Decalex? 

 

Decalex se laudă cu 8 ani de experiență în domeniu și peste 50 de companii care garantează pentru serviciile lor. Mai mult decât un furnizor de servicii, compania își propune să formeze o cultură educațională pentru protecția datelor cu beneficii pe termen lung, atât pentru companii globale, cât și pentru startup-uri.