Cele mai bune 3 platforme de tranzacționare a NFT-urilor

Popularitatea NFT-urilor a crescut foarte mult în ultimii ani, la nivel mondial și începe să devină un subiect din ce în ce mai discutat și abordat, chiar și în România. Tot mai mulți oameni sunt interesați de tranzacționarea artei digitale, care presupune mai mult decât a fi un colecționar presupune, comunicare și profit.

Intră în comunitatea nftalpha.ro, unde vei afla secrete de la experți în domeniu, vei fi susținut de alți oameni pasionați de lumea NFT-urilor și vei știi cum să iei deciziile corecte pentru tine.

Atunci când îți dorești să intri în lumea NFT-urilor trebuie să știi exact ce înseamnă acest tip de tranzacții, cum se fac, ce riscuri există, dar și care sunt cele mai bune platforme pe care să tranzacționezi.

Evident că există foarte multe astfel de platforme de unde poți cumpărat și vinde NFT-uri, dar acum vom discuta despre cele mai bune 3 platforme la nivel global, dintre acestea.

OpenSea

Prima platformă dar și cea mai mare piață pentru tranzacționarea  NFT-urilor, OpenSea, a fost fondată din 2017 și are un volum total de tranzacționare de peste 20 de miliarde de dolari. Volumul de tranzacționare în luna aprilie 2022,  a atins 3.2 miliarde de dolari iar, această  platformă  este perfectă pentru inițierea în tranzacționarea de NFT-uri.

Platforma OpenSea este construită pe blockchain-ul Ethereum și oferă diferite tipuri de artă digitală. Pe OpenSea se regăsesc, în prezent, peste 80 de milioane de NFT-uri și sunt prezenți peste 6. 000.000  de utilizatori.

Una dintre cele mai bune lucruri legate de această platformă este că acceptă peste 150 de criptomonede ca metodă de plată, ceea ce facilitează tranzacționarea investitorilor.

Un alt atu al acestei platforme este că oferă comisioane competitive și are o abordare de ultimă oră a securității, cu toate că nu sunt acceptate fondurile fiat pentru depunere.

Pentru a putea utiliza platforma ai nevoie de un portofel crypto.

Binance NFT

Binance NFT este o platformă condusă de blockchain-ul Binance, unde se fac cele mai mari schimburi de criptomonede din lume, conform ConMarketCap.

Această platformă se mândrește cu comisioane foarte mici ceea ce o face să se extindă pe piața NFT-urilor, pentru că utilizatorii pot cumpăra NFT-uri cu o taxă de 1% per tranzacție.

Interfața platformei Binance NFT este destul de prietenoasă și ușor de navigat și aici poți găsi colecții care includ atât artă, cât și sport, divertisment, jocuri, obiecte de colecție și multe altele.

Platforma Binance pune la dispoziția pasionaților de lumea cripto și NFT, într-o singură platformă mai multe produse:

  • Evenimente, în cadrul cărora poți cumpăra NFT-uri exclusiviste create de artiști de top la nivel mondial;
  • Marketplace, unde poți cumpăra sau vinde NFT-uri;
  • MysteryBox, o cutie virtuală, unde ai posibilitatea de a câștiga NFT-uri.

Crypto NFT

O piață populară în lumea cripto este una dintre cele mai importante platforme de schimb a criptomonedelor la nivel global. Pe lângă serviciile de cripto trading acesta și-a lansat și propriul marketplace pentru NFT-uri în 2021 și aici poți găsi colecții de artă, jocuri, sport, muzică și mult altele.

NFT-urile sunt disponibile prin licitație la un preț fix iar utilizatorii pot achiziționa NFT-uri folosindu-și cardul de debit sau de credit dar și prin intermediul criptomonedelor prin gateway-ul Crypto.com Pay.

Platforma Crypto NFT a anunțat de curând că acceptă și NFT-uri bazate pe ethereum, ceea ce extinde considerabil opțiunile pentru investitori.