Directorul General Vascar: Producția responsabilă, o obligație în orice industrie

Vlad Ciuburciu, Directorul General Vascar, unul dintre cei mai importanți producători de mezeluri, specialități din carne, conserve, semipreparate și carne fresh din țara noastră, a oferit detalii despre strategia de sustenabilitate recent lansată, valabilă pentru perioada 2021-2024.

Strategie are la bază patru piloni (responsabilitate față de angajați, producție responsabilă, grijă față de mediu și implicare în problemele comunității), și obiective precum sănătate și bunăstare, egalitate de gen și muncă decentă.

Responsabilitate față de angajați. „Angajații reprezintă cel mai important atu al companiei Vascar, iar siguranța, confortul și satisfacția lor sunt prioritare. Tocmai din acest motiv, pe lângă condițiile de muncă în deplină legalitate, oferim și posibilitatea de avansare rapidă în cadrul companiei, programe opționale de dezvoltare, respectiv beneficii suplimentare precum transport și masă gratuită, zile libere plătite pentru evenimente deosebite etc.”, spune Vlad Ciuburciu.

Producție responsabilă. Directorul General a vorbit și despre producția responsabilă, pe care a numit-o „o obligație în orice industrie”. „Vascar aplică, începând din anul 2005, cele mai riguroase standarde de calitate din domeniul alimentar. Este vorba despre ISO 9001/22000 și FSSC 22000, iar în prezent compania este certificată International Food Systems High Level. În plus, anual alocăm un buget semnificativ pentru modernizare și retehnologizare, pentru a ne conforma celor mai înalte standarde de calitate din industrie”, spune Ciuburciu (Vascar).

Grijă față de mediu. În ceea ce privește grija față de mediu, Vlad Ciuburciu spune că Vascar monitorizează în permanență parametrii fizico-chimici și microbiologici ai apei utilizate în procesul de producție, aplicând măsuri pentru eficientizarea consumului. Mai mult decât atât, calitatea apelor folosite respectă standardul NTPA 001, acestea fiind deversate în apele de suprafață, fără impact negativ. „Pentru eficientizarea consumului de energie electrică și gaze, folosim tehnologii și echipamente moderne, cu o exploatare fiabilă, fără pierderi”, spune Directorul General Vascar. Tot la capitolul „grijă pentru mediu”, intră și îmbunătățirea managementului deșeurilor, înlocuirea hârtiei la casele de marcat cu hârtie reciclabilă, utilizarea ambalajelor inovatoare, planificarea mai eficientă a transporturilor etc.

Implicare în problemele comunității. Vlad Ciuburciu a vorbit și despre implicarea companiei pe care o conduce în problemele comunității. „Vascar se implică în comunitatea locală (n.r. din orașul și județul Vaslui) prin proiecte din domeniul sănătății, educației, sportului, dar și sociale. Ajutăm persoanele defavorizate, investim în susținerea învățământului dual și acordăm burse de studiu”, spune Directorul General Vascar.

Vascar – în topul angajatorilor și contributorilor din regiune

Compania are peste 400 de angajați, fiind unul dintre cei mai importanți angajatori din regiune dar și unul dintre principalii contributori la bugetul local, cu plăți de 8 milioane de euro la bugetul de stat în ultimii 5 ani.

Vascar deține două branduri apreciate la nivel național, Vascar și Moldova în Bucate, disponibile în rețeaua de hypermarketuri Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora.

Compania a raportat venituri de 22,8 milioane de euro la finalul lui 2020.