Confort și productivitate: cum poți scăpa de starea de monotonie din locuința ta

Cu toții știm faptul că propria locuință este cât se poate de importantă pentru noi. Acasă petrecem cel mai mult timp, deci confortul nu ar trebui să lipsească niciodată. Mai ales în situația actuală, este recomandat să petrecem cât mai mult timp acasă, pentru a nu exista riscuri. 

Bineînțeles, plictiseala și monotonia pot apărea chiar și acasă. Dacă lucrezi remote, dacă îți petreci mai mult timp acasă și simți că nu îți mai găsești locul, cu siguranță ai nevoie de o schimbare. Ți-am pregătit câteva lucruri care te pot ajuta să scapi de monotonie, reprezentând lucruri utile pe care le poți folosi în propria casă: 

Mai aproape de natură

În această perioadă, natura și spațiile verzi ne lipsesc în mod special. Mai ales într-un apartament, poți avea senzația că ești departe de natură. Acest lucru se poate rezolva, decorând încăperile cu plante de interior. Atunci când peisajul este natural și verde, este transmisă o stare de liniște.

În funcție de spațiu și de preferințele fiecăruia, există nenumărate plante de interior ce pot fi pe placul tău. Zonele verzi sunt incorporate și în restaurante, tocmai pentru a aduce o stare de liniște și de apropiere față de natură. Astfel, dacă simți că orice colț din camera ta devine monoton, încearcă să-ți amenajezi un loc care să aibă și plante de interior, care să devină locul tău de calmare și reflecție.

 

Gadgeturi smart

Perioada actuală este reprezentată, în mare parte, de tehnologia avansată de care dispunem. Pe zi ce trece apar diverse gadgeturi performante, ce îți pot simplifica modul de trai. Dacă ești un fan al tehnologiei avansate și al accesoriilor smart, ai putea să înlocuiești anumite lucruri din propria locuință cu accesorii de ultimă generație. 

Fie că te gândești la un televizor smart, la un robinet electric sau la o imprimantă 3D, alege ceva ce îți va folosi pe termen lung și care îți va aduce satisfacția de care ai nevoie. 

 

Reamenajare spontană

Dacă nu ești sigur că dorești să investești în ceva nou pentru locuința ta, poți încerca să reamenajezi încăperile într-un mod spontan. Schimbă modul în care sunt așezate cărțile în bibliotecă, mută măsuța de cafea din sufragerie, repoziționează biroul. Acest lucru te poate ajuta să îți limpezești mintea, dar și să schimbi peisajul. 

O încăpere pe care ai putea să pui accentul atunci când reamenajezi este cea în care lucrezi. Conceptul de work from home este interesant, practic și util în această perioadă, însă poate să devină monoton destul de ușor. De aceea, încearcă să schimbi cât de des poți spațiul în care lucrezi, pentru a te ajuta să rămâi productiv. 

 

Bucurie pentru cei mici

Chiar de la o vârstă fragedă, un copil poate fi influențat de orice schimbare care se petrece acasă. Astfel, acesta poate să simtă stările de monotonie, de stres sau alte probleme pe care le ai în viața de zi cu zi. De aceea, încearcă să aduci ceva nou și pentru micuțul tău, lucru care îți va schimba imediat starea.

De la amenajarea spațiului de joacă, la achiziționarea unor jucarii și jocuri interactive, până la renovarea întregii camere a copilului tău, încearcă să decizi care este cea mai bună investiție în momentul actual. 

Cele mai importante aspecte care fac o casă „acasă” sunt confortul, intimitatea și productivitatea. Chiar dacă nu ai luat încă o decizie cu privire la ce te poate face să scapi de starea de monotonie, orice mică schimbare pe care o aduci în locuința ta poate să joace un rol important în acest proces.