Cum alegi cele mai bune baterii pentru baie?

Bateriile pentru baie, instalația sanitară în general, fac parte din confortul vieții moderne pe care greu îl imaginăm altfel. Și pentru a vă spori satisfacția, alegerea celor mai bune produse pentru nevoile voastre este importantă să vă asigurați această stare de bine.

Atunci când avem de amenajat o baie, selecția cu mare atenție a tuturor elementelor care vor contribui la obținerea designului dorit este foarte importantă. Cum bateriile pentru baie sunt un detaliu de maximă importanță stilistică și funcțională, ele trebuie să fie alese pentru a fi și estetice și rezistente în timp. Având în vedere că oferta de pe piață, din clipa de față este foarte diversificată, ne-am gândit să îți oferim mai jos câteva informații despre cum alegi cele mai bune baterii pentru baie.

Selecția trebuie să aibă în vedere minim două produse care să se armonizeze stilistic, de aceea va fi nevoie să cumperi cu atenție atât o baterie pentru chiuvetă sau lavoar, cât și una pentru duș sau cadă.

Care sunt cele mai importante criterii de alegere a unei baterii pentru baie?

În selecția și cumpărarea unei baterii baie, indiferent că e pentru chiuvetă, lavoar, bideu, cadă sau duș trebuie să ții seama de următoarele aspecte:

1. Caracteristicile tehnice ale unei baterii sanitare vs confort în utilizare

În funcție de ceea ce îți dorești de la o astfel de baterie, cu siguranță aștepți să fie un produs care să funcționeze cât mai bine, să-ți permită să reglezi temperatura apei cât mai simplu, să aibă părți componente cât mai rezistente și să asigure un consum de apă cât mai eficient.

Pentru a alege un produs cât mai bun, va trebui să verificați tipul de perlator sau filtru de plasă care se află la pipa de curgerea apei. În plus, considerați pastila sau cartușul existent să fie de calitate. Acesta din urmă poate fi din ceramic sau de teflon – opțiune mai rezistentă.

De ce sunt importante perlatorul sau filtrul de apă? Pe de o parte perlatorul te ajută să reduci consumul de apă, așadar este un criteriu important. Un perlator bun poate reduce consumul chiar la jumătate.

Filtrul de sită are rolul de a selecta depuneri de calcar sau reziduuri, iar existența acestuia conduce la o apă mai curată și fluiditate sporită.

2. Calitatea bateriilor de baie indiferent că vorbim despre chiuvetă, duș cadă sau lavoar

Materialul din care sunt confecționate bateriile sanitare sunt esențiale pentru durabilitate. Pe piață găsiți baterii din inox, alamă, zinc, bronz, ceramică sau materiale compozite.

Pentru mai multă rezistență este de preferat să te orientezi spre produse de calitate, care îți păstrează bine aspectul în timp, rezistente, ușor de curățat și întreținut. Cu siguranța nu îți dorești o baterie pe care să o înlocuiești la niciun an de la achiziție. Materialele cele mai rezistente pentru baterii sunt inoxul sau alama sanitară, bateriile din inox pentru baie fiind printre cele mai populare produse din oferta Kelpi.ro .

3. Tipul de comandă

Există baterii de tip monocomandă și baterii cu dublă comandă. Cele monocomandă sunt mai moderne și permit reglarea temperaturii apei prin deplasarea ușoară a manetei.

Cele cu comandă dublă sunt cele clasice, prevăzute cu doi robineți, unde reglarea temperaturii se face prin mișcarea ambelor comenzi. Mult mai practice sunt, evident, bateriile sanitare monocomandă, însă, dacă îți plac lucrurile convenționale și robuste, poți opta pentru varianta cu doi robineți.

4. Tipul de montaj al bateriei

Există baterii care se montează direct pe lavoar sau cadă și baterii care se montează în perete.

În funcție de preferințe și de tipul chiuvetei sau căzii, a modului în care este deja realizată instalația sanitară, poți opta pentru varianta cea mai potrivită. Modele cu montaj pe perete sunt în cele mai multe cazuri baterii pentru cadă.

5. Producător

Tradiția și reputația producătorului joacă un rol important în garantarea calității. Producătorii cu tradiție oferă o garanție mai mare și produse din materiale de mai bună calitate. Produsele mai puțin cunoscute pot oferi și ele modele interesante, este important să verificați cu furnizorul informații asupra calității și garanției produselor.

Pentru siguranță și confort, ar fi de preferat să alegeți pe un brand cunoscut.

6. Prețul bateriilor de baie

Produsele originale, în serii mici, de design, cu materiale certificate sunt evident mult mai scumpe decât cele ieftine și de serie. Dacă ai optat deja pentru alte amenajări de calitate, nu îți poți permite să compromiți aspectul cu o baterie care oxidează și se strică repede.

7. Design și estetică

Marii producători din domeniu se întrec în a oferi clienților produse cu aspect cât mai frumos, interesant și original. În funcție de preferințe și de stilul general al băii, trebuie să alegi produse care se armonizează, la chiuvetă și la cadă și care contribuie la creșterea valorii amenajării.

În concluzie, dacă vrei să ai o baie elegantă, care să nu îți ridice probleme în doar câțiva ani, optează pentru baterii de baie de calitate, din materiale rezistente, cu estetică deosebită, de la producători cunoscuți.

Încă nu știți ce să alegeți? Echipa Kelpi.ro vă e alături.