Cum alegi parfumul perfect în funcție de ocazie

Unele parfumuri au puterea de a atrage atenția și de a face persoanele care le poartă să iasă în evidență. La fel ca hainele pe care le porți, și parfumul ales contribuie la crearea unui stil propriu. Însă, așa cum nu te poți îmbrăca în haine sport la o întâlnire de afaceri, nu poți purta orice parfum la serviciu ori când mergi la o întâlnire.

Alegerea parfumului nu este o sarcină ușor de realizat, însă, odată ce ai reușit să identifici aroma care se potrivește personalității tale, poți achiziționa acele produse adecvate fiecărei ocazii importante din viața ta. Pentru că oferta de parfumuri femei și parfumuri bărbați este foarte mare, trebuie să știi, înainte de toate, că factorul cel mai important de care să ții cont când achiziționezi astfel de produse îl reprezintă concentrația uleiului de parfum în alcool și apă.

Apa de colonie are o concentrație de uleiuri de parfum foarte mică, între 2% și 4%. Din acest motiv, rezistă foarte puțin pe piele, în jur de două ore.

Apa de toaletă are o concentrație de uleiuri de parfum care variază între 5% și 15%. Nici acest produs nu rezistă foarte mult pe piele, aproximativ trei ore.

Apa de parfum este printre cele mai folosite produse, având o concentrație de uleiuri de parfum mai mare, între 15% și 20%. Rezistă pe piele aproximativ opt ore.

Parfumul pur are o concentrație de uleiuri mai mare de 20%, ceea ce îl face să rezistă până la 12 ore.

Cunoscând aceste diferențe, iată cum să alegi parfumul potrivit în funcție de ocazie.

La serviciu

Pentru o zi petrecută la serviciu, nu ai neapărat nevoie de un parfum uimitor, ci de unul care să nu îi deranjeze pe cei din jur. Aromele delicate și proaspete, precum cele florale sau fructate, sunt cele recomandate pentru serviciu. Un parfum La vie est belle – Lancôme sau un parfum Light Blue Eau Intense – Dolce & Gabbana pot fi alegerile potrivite pentru o zi de muncă.

La un eveniment special

Când ești invitat la nunta celui mai bun prieten sau la un eveniment monden, primul lucru la care te gândești este cum te îmbraci. Este adevărat că outfitul ales este foarte important pentru a face o bună impresie, dar, în aceeași măsură, parfumul și machiajul sunt accesorii esențiale pentru a-ți completa stilul vestimentar.

Pentru că majoritatea acestor evenimente au loc seara, poți alege un parfum puternic, care să te ajute să te remarci, precum Black Opium, de la Yves Saint Laurent. Apa de parfum și parfumul pur sunt cele două opțiuni preferate pentru ocaziile speciale. Parfumurile lemnoase, cu aroma de vanilie, cacao sau cafea sunt o bună opțiune pentru evenimentele de seară.

La o întâlnire romantică

A fost dovedit științific faptul că parfumul poate influența felul în care ceilalți te percep, sporind nivelul de atractivitate. Astfel, la o întâlnire romantică, vrei un parfum care să te ajute să te faci remarcat și să îți dea încredere, cum este, de pildă, Jean Paul Gaultier Scandal. Aromele lemnoase sau ușor picante, cele de mosc, iasomie și trandafir pot fi perfecte pentru o întâlnire romantică.

Parfumul pe care îl porți poate transmite un mesaj atât în ceea ce privește personalitatea ta, cât și intențiile tale. De aceea, este important să alegi aroma potrivită în funcție de ocazie.

Sursă foto: Pexels