Cum sa te pregatesti de epilarea defintiva cu laser

Cauti un dispozitiv magic care sa elimine pentru totdeauna parul nedorit de pe corpul tau? Atunci ai ajuns in locul care trebuie si cred ca ti-ai facut deja o parte din teme. Ai aflat ca exista si in tara noastra, de multi ani, saloane care ofera servicii de epilare definitiva cu laser, aparate pe care le poti folosi acasa si clinici de dermatologie care ofera servicii de epilare definitiva cu IPL in cele mai sigure conditii.

Daca te-ai decis sa pornesti pe acest drum, a venit momentul sa faci cateva pregatiri preliminare care sa iti sigure cele mai bune rezultate ale tratamentului.

Iata sfaturile noastre:

Nu te expune la soare inainte de tratament. Cu cel putin patru saptamani inainte, ca sa fim mai exacti. Nu poti face aceasta procedura cosmetica daca esti arsa de soare sau daca esti bronzata. De aceea, vara nu este chiar cel mai bun moment pentru a incepe epilarea definitiva, mai ales daca iubesti sa petreci mult timp in natura sau la piscina. Multe femei incep astfel de tratamente toamna sau iarna pentru a avea pielea super fina pana la vara urmatoare.

Trebuie sa folosesti aparatul pe ras pe suprafata ce urmeaza a fi tratata. Nu veni cu parul crescut la prima programare cu cosmeticiana. Nu este ca la epilatul cu ceara, unde trebuie sa lasi tot parul nedorit sa creasca pentru a fi smuls ulterior. Daca tot discutam despre asta, nu poti incepe sedinta de indepartare a parului cu laser daca inainte te-ai epilat cu ceara. Aminteste-ti ca laserul vizeaza pigmentul foliculului de par, iar foliculul trebuie sa fie acolo pentru ca tehnologia sa functioneze.

Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te razi cu o zi inainte de programare. Dacă nu, medicul sau cosmeticiana iti va oferi o lama de ras pentru a rezolva problema. Si nu vrei sa faci asta acolo.

Dupa cum ai intuit, stai departe, de asemenea, de saloanele de bronzat, lotiunile, cremele si sprayurile pentru bronzat. Daca esti cu adevarat interesata pe epilatul cu laser, trebuie sa iei lucrurile in serios si sa te pregatesti ca la carte. Apropo de carte: incepe sa citesti una, sau programeaza-ti cateva filme sau seriale si petrece cat mai mult timp in casa, departe de soare.

Cosmeticiana sau medicul tau dermatolog va testa inainte o portiune de piele. Poti cere chiar tu sa faca asta, pentru siguranta ta. Adevarul este ca pielea fiecareia reactioneaza diferit la tratamentele cosmetice cu laser. Probleme legate de pigmentare, decolorare si cicatrizare pot aparea in cazul anumitor tipuri de piele, motiv pentru care este important sa dai voie medicului sa efectueze mai intai un test pe o portiune mica de piele.

Acum stii ce ai de facut inainte de inceperea primelor sesiuni de epilare definitiva. A venit momentul sa alegi o clinica de incredere si sa faci prima programare.