Cum să te prezenți impecabil la o întalnire de afaceri

Indiferent de domeniul în care activezi, pentru a avea succes, trebuie să ai grijă de imaginea ta. De pildă, la întâlnirile de afaceri, poți să ai cel mai convingător discurs și cea mai bună echipă. Dacă imaginea ta nu convinge, nu vei reuși să obții ce îți dorești.

Hainele purtate, tunsoarea, coafura, accesoriile pe care le porți și, nu în ultimul rând, zâmbetul, sunt cartea ta de vizită. Dacă vrei să faci o impresie bună la o întâlnire de afaceri, este esențial să ai un aspect impecabil, din cap până în picioare. Dacă nu reușești să câștigi încrederea și respectul celor din jur prin modul în care arăți, nu ai făcut nimic. De multe ori însă, oamenii de afaceri sunt prea ocupați pentru a acorda importanță detaliilor pe care le consideră nesemnificative. Lipsa timpului, aplecarea către găsirea soluțiilor și rezolvarea problemelor, te pot face să pierzi din vedere importanța unor lucruri aparent banale precum propria imagine. Însă, pentru că noi știm cât de importantă este imaginea ta, avem pentru tine 5 ponturi care să te ajute să arăți bine la întâlnirile de afaceri:

1.   Asigură-te că dantura ta este perfectă

Primul lucru care îți sare în ochi când discuți cu cineva este dantura interlocutorului. Așadar, ar trebui să excelezi la acest capitol. Nu trebuie să ai dinții perfect aliniați pentru că nu ești la un casting pentru un spot publicitar la o pastă de dinți, însă, trebuie să ai dantura îngrijită și completă. Ai grijă să nu îți lipsească un dinte sau o măsea. Iar, acum, chiar nu ai nicio scuză pentru a nu îți pune dantura la punct fiindcă

prețul unui implant dentar a devenit accesibil.

2.   Aranjează-ți părul

Un bărbat care participă la o întâlnire de afaceri nu are voie să se prezinte netuns, cu părul neglijent aranjat și cu perciunii crescuți. Așa cum nici femeia nu poate apărea ciufulită și cu rădăcinile crescute. Tunsoarea și coafura trebuie să fie fără cusur, dacă vrei ca imaginea ta să convingă.

3.   Poartă hainele potrivite

Chiar dacă în popor se spune că „nu haina îl face pe om” lucrurile nu stau chiar așa.  Alegerile tale vestimentare au un efect atât asupra stimei de sine, cât și asupra celor din jur. Alege, așadar, haine potrivite – ideal ar fi o ținută office. Accesoriile purtate trebuie să fie impecabile, încălțările curate și bijuteriile în ton cu ținuta. Este important să nu exagerezi la capitolul bijuterii, pentru că poate fi considerat nepotrivit.

4.   Alege un parfum discret

Nu te poți prezenta la o întâlnire de afaceri bine îmbrăcat, accesorizat și învelit într-o „mantie” de parfum. Folosește un parfum de bun gust, cu un miros nu foarte pregnant, pe care îl vei aplica într-o cantitate decentă.

5.   Nu uita să ai atitudinea potrivită

Încrederea în forțele proprii este esențială în materie de afaceri. Atitudinea pe care o ai te poate ajuta sau, dimpotrivă, te poate sabota. Ideal ar fi să ai încredere în tine și să arăți asta, fără, însă, să lași impresia că există urme de aroganță. Dacă ai probleme la acest capitol, poți apela la ajutorul unui psihoterapeut, care să te ajute pe partea de dezvoltare personală.

Pune în aplicare ponturile de mai sus și vei avea succes la toate întâlnirile la care vei participa. O imagine impecabilă, în combinație cu atitudinea potrivită și, mai ales, cu bagajul de cunoștințe necesar, sunt elementele de care ai nevoie pentru a reuși tot ce îți propui.