Cum să-ți decorezi casa pentru a crea o atmosferă de vară, vacanță și relaxare

Vara se apropie rapid și este timpul să te pregătești pentru câteva săptămâni relaxante departe de stres și activități ce implică responsabilități și muncă.

Dacă nu ai ocazia însă să-ți părăsești căminul pentru a te bucura de vremea caldă, atunci pregătește-te pentru o redecorare fulger a casei tale, astfel încât să creezi atmosfera luminoasă și plină de culoare a verii.

Decorul de vară implică materiale diafane și culori strălucitoare, fie că sunt inspirate de o scenă de pe plajă sau de munții reci și magnifici. Dacă îți lipsește viața la țară, te poți inspira din stilul cottagecore pentru a oferi căminului tău o atmosferă confortabilă. Din moment ce anul 2022 readuce la viață designurile interioare retro și vintage, poți include liniștit aceste două trenduri în procesul de redecorare a căminului tău.

Dacă ești pregătit să te bucuri de o casă colorată și plină de viață, aruncă o privire peste aceste idei de decorare văratice:

Decorațiuni exterioare practice

Atunci când începi procesul de redecorare a grădinii, reține că alegerile făcute trebuie să se potrivească cu schema de culori a interiorului casei. Este o abordare distractivă și elegantă și, optând pentru o continuare a designului interior, sarcina de decorare devine mult mai ușoară.

O curte înseamnă că poți primi mult mai mulți musafiri, așa că asigură-te că ai suficient spațiu de relaxare: optează pentru un balansoar de gradina și o canapea din ratan pentru a păstra decorul elegant, dar confortabil (ratanul este, de asemenea, foarte rezistent în fața vremii capricioase).

Iluminatul exterior este o altă modalitate excelentă de a crea un ambient plăcut. Lanternele din hârtie sunt cea mai bună opțiune pentru o atmosferă delicată, deoarece nu emit o lumină puternică. Dacă vremea devine ploioasă, dar dorești, totuși, să petreci timp afară, îți poți lumina veranda folosind felinare.

Interior inspirat din natură

Dacă te numeri printre persoanele care își desfășoară activitatea profesională la domiciliu, decorul este foarte important. În zilele încărcate, poți găsi cu greu câteva minute libere pentru a petrece timp în aer liber, însă te poți bucura totuși de beneficiile naturii, folosindu-te de cât mai multe plante și elemente inspirate din mediul înconjurător.

Decorul văratic implică mai multe elemente naturale, așa că poți crea un cadru estival în interiorul căminului folosind scoici și conuri de pin. Optează pentru obiecte decorative care să te ajute să te relaxezi, precum tablouri cu peisaje maritime sau muntoase și elemente din natură, precum copaci, frunze și flori. Ai putea, de asemenea, să imprimi și să-ți înrămezi poze cu aventurile tale trecute, pentru a-ți aminti de toate momentele distractive pe care le-ai avut în vacanțe.

Paletă cromatică estivală

Când anumite nuanțe sunt combinate, ele îți evocă instantaneu imagini de vară. Așadar, dacă dorești să creezi un ambient văratic în casa ta, încearcă să încorporezi cât mai multe dintre aceste culori. Cele mai populare palete cromatice estivale includ albastru și bej pentru o atmosferă maritimă, gri și albastru pentru o estetică montană și galben care îți poate reaminti de un lan de floarea-soarelui. Indiferent de schema de culori pe care o alegi, asigură-te că îți completează personalitatea!

Bucură-te de vară în siguranța și confortul propriei case, într-o atmosferă relaxantă, și lasă deoparte, din când în când, preocupările monotone ale vieții.

Sursă foto: Freepik