Paturi matrimoniale şi lenjerii de pat, soluții optime pentru un ambient cald în dormitor

Dormitorul este poate cea mai importantă încăpere a locuinței. Aici petreci aproape o treime din viață. Amenajarea acestuia trebuie să se realizeze inteligent, pentru a beneficia de un ambient primitor, orientat către odihnă şi relaxare. Integrarea patului matrimoniale şi selectarea articolelor de lenjerie de pat reprezintă sarcini importante. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim cum trebuie acestea alese pentru a beneficia de maximum de confort.

Cum alegi paturi matrimoniale?

Patul este corpul dominant al dormitorului, fiind destinat somnului şi realizarea activităților relaxante. Totuși acesta poate avea şi funcţionalitate ridicată, furnizând spațiu pentru depozitare valoros. Din punct de vedere estetic păturile pot îmbunătăți considerabil aspectul încăperii.

Când alegi paturi matrimoniale trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

  • dimensiunea încăperii
  • amenajarea generală
  • nevoile legate de spațiul pentru depozitare
  • calitatea materialelor din care sunt realizate
  • designul produselor
  • buget.

Ţinând cont de aceste detalii sarcina de selectare a patului perfect este considerabil simplificată. Mizează pe un pat compact, pentru un dormitor puțin spațios. Încăperile mici vor fi puse în valoare de paturi cu design modern, în culori deschise. Pentru dormitoare mici, cu personalitate se pot alege paturi matrimoniale realizate din fier forjat. Variantele realizate din PAL, MDF sau lemn cu lăzi ori sertare sunt soluții ideale pentru a câștiga spațiu de organizare şi depozitare valoros.

Lenjerii de pat? Cum le alegi pe cele potrivite?

Lenjeriile de pat pot fi considerate elemente esenţiale ce contribuie la îmbunătăţirea confortului personal, aducând totodată şi un plus estetic. Pot fi acele elemente care păstrează căldura în timpul iernii sau pot crea un ambient răcoros vara, când temperaturile devin tropicale. Calitatea ţesăturilor este, poate, cel mai important detaliu ce trebuie analizat. Mizează pe lenjerii de pat realizate din fibre naturale, bumbac, mătase, satin, ce sunt prietenoase cu pielea. Variantele din bumbac sunt soluţiile ideale pentru sezonul rece iar cele din mătase pentru vară când temperaturile sunt caniculare.

Lenjeriile nu au doar rol funcţional, dar sunt şi soluţii ce îmbunătăţesc estetica încăperii. Variantele monocrome sunt alternative ce creeaza un decor modern, elegant sau, dimpotrivă, sobru. Alegând lenjerii de pat cu imprimeuri vesele, vei benefica de un decor energizant şi echilibrat.

Fie că ești în căutare de paturi matrimoniale sau lenjerii de pat, un detaliu pe care nu trebuie să îl ignori este legat de buget. Trebuie să seamă că aceste elemente sunt investiții în confort. Alegând produse cu caracteristici deosebite, vei reuşi să beneficiezi de starea de bine mult dorită.

Sursa de imagine: New Africa / Shutterstock.com