Cum tehnologia de iluminat inteligent creează un viitor mai luminos pentru clădirile inteligente

Tehnologia inteligentă luminează calea către o lume mai sigură, mai conectată și mai durabilă. Orașele de mâine vor fi marcate de nenumărate clădiri inteligente care interacționează perfect cu oamenii, sistemele și elementele externe care le înconjoară.

Pe măsură ce arhitecții, urbaniștii și managerii de clădiri iau în considerare acest viitor, există un factor care va asigura succesul – proiectarea și implementarea controlului inteligent al iluminatului. Controlul inteligent al iluminatului joacă un rol esențial în proiectarea și dezvoltarea clădirilor inteligente, care vor economisi energie reducând în același timp costurile.

Utilizând tehnologia corectă de control inteligent al luminii, LED-uri cu fir direct, senzori și multe altele, utilizatorii își pot reduce costurile de energie cu până la 80%. Și în mijlocul inițiativelor și politicilor guvernamentale recente care acordă prioritate energiei verzi, făcând-o mai ieftină și mai eficientă, oamenii sunt mai motivați ca niciodată să implementeze tehnologia inteligentă de control al luminii. O dată instalate, utilizatorii și dezvoltatorii pot actualiza cu ușurință aceste sisteme de control al luminii pe măsură ce noile tehnologii evoluează.

Iluminatul conectat oferă clădirilor o coloană vertebrală și distruge orice scurgeri de date pe care le pot avea. Având senzori universali care gestioneaza iluminarea, încălzirea, ventilația, aerul condiționat și alte sisteme este cel mai bun și mai perfect mod în care clădirile inteligente pot folosi datele lor cât mai eficient. Tehnologia de control inteligent al luminii creează o clădire unificată prin utilizarea unei variante de senzor pentru a controla mai multe dispozitive și economisește bani pe echipamente în acest proces.

Connected Lighting este cel mai economic și sustenabil sistem de iluminat din lume

Tehnologia inteligentă de control al luminii a evoluat acolo unde este ușor de instalat și acolo unde se potrivește nevoilor oricărei clădiri date, fie că este vorba de o școală, un garaj, o clădire de birouri comerciale sau un bloc înalt. De asemenea, creează oportunități de a oferi proiecte de iluminare îmbunătățite centrate pe om – niveluri de lumină programate în mod flexibil și programe de reducere a luminii, temperatură de culoare și modificări spectrale și alte caracteristici ale luminii care pot influența bunăstarea umană.

Combinația de LED-uri si control inteligent promite cea mai mare economie de energie

Iluminarea cu led este controlată cu senzor, ceea ce înseamnă ca datorită senzorilor de lumină și prezență și a rețelei Bluetooth, se aprinde doar atunci când este nevoie. Bluetooth Mesh este sistemul prin care lămpile profesionale pot comunica una cu cealaltă, ducând astfel iluminatul la un alt nivel.

De asemenea, este important să ne amintim că trăim într-o eră în care pandemia a schimbat natura utilizării clădirilor. În timp ce sistemele tradiționale de iluminat sunt concepute pentru utilizare statică, tehnologia de control al luminii servește noului model de lucru hibrid în care unii oameni sunt prezenți fizic la birou doar câteva zile pe săptămână. În această paradigmă modernă, sistemele de control al luminii complet integrate vor fi o caracteristică vitală pentru directorii imobiliari comerciali și managerii de facilități care doresc să economisească energie și bani. Tehnologiile de inteligență artificială și de învățare automată  vor fi cruciale în construcțiile viitoare. Utilizatorii și dezvoltatorii vor putea să proiecteze o tehnologie de control al luminii care poate citi indici comportamentali în camere și să se ajusteze în consecință de la sine. Tehnologia de control inteligent al luminii va revoluționa designul și infrastructura clădirilor și va crea o cale mai luminoasă, mai ecologică și mai rentabilă către clădirile și orașele bazate pe inteligență de pe tot globul.