Cumpar carti – conditii pentru ca un astfel de anunt sa fie optim pentru vanzator

Anunturile prin care anticariatele isi exprima dorinta de a cumpara carti sunt numeroase, insa este foarte important ca persoanele care decid sa vanda partial sau integral volumele pe care le detin sa identifice cea mai buna oferta. De ce vanzarea cartilor catre un anticariat este o decizie inteleapta si cum se poate identifica acel anticariat care isi trateaza clientii cu seriozitate maxima, sunt subiectele principale care caracterizeaza o astfel de tranzactie.

Anunturile de genul “anticariat cumpar carti” sunt numeroase. O astfel de situatie nu simplifica cercetarea celor care vand, dimpotriva, face ca decizia sa fie mai mai dificila. Este un context in care apar o multime de intrebari: este anticariatul respectiv solutia potrivita? ofera un pret corect pentru carti?  tranzactia se desfasoara in cele mai bune conditii? poate fi negociat pretul?

Conditii pe care doar un anticariat serios le poate asigura

Potrivit specialistilor de la Cumparcarti.ro, un vanzator de carte, persoana fizica sau juridica, trebuie sa urmareasca urmatoarele conditii in cazul tranzactiilor cu carti:

Specialistii anticariatului isi stabilesc programul in functie de vanzatorii de carte si nu invers

Este o conditie esentiala care avantajeaza clientul in mod evident. Persoanele care isi vand cartile au un program incarcat in timpul saptamanii, multi dintre acestia merg la serviciu si se intorc tarziu acasa. Bineinteles ca vor fi avantajati daca echipa de evaluatori se va deplasa la adresa in afara orelor de program sau chiar la final de saptamana.

Cererea de oferta nu il limiteaza pe vanzator

O alta conditie importanta care face referire, de fapt, la volumele de carte pe care un anticariat le poate cumpara. Cel mai bun cumparator achizitioneaza orice tip de carte:

  • Carte veche sau noua: mari capodopere ale literaturii universale tiparite cu zeci de ani in urma si carti tiparite intr-o perioada recenta;
  • Carti din toate domeniile: de la beletristica, la stiinte exacte, de la albume de arta, la carti de spiritualitate si de la culegeri utile elevilor si studentilor, la povesti pentru copii.

Pretul cartilor se stabileste de comun acord cu vanzatorul

Evaluatorii unui anticariat cu vechime pe piata de carte, precum CumparCarti.ro, au experienta si ofera un pret corect, insa chiar si asa, vanzatorul este cel care ia decizia finala –vinde sau refuza sa vanda din cauza unui pret pe care il considera mic. Pretul de achizitie creste exponential cu valoarea cartii – de exemplu, o carte veche si rara va fi platita cu mult mai bine in comparatie cu o carte noua, un roman de beletristica, de exemplu. In mod similar si o carte cu autograf sau care a facut parte dintr-o editie limitata o sa obtina un pret mai mare.

In final, de ce vanzarea cartilor este o decizie inteleapta?

In primul rand, din punct de vedere financiar. Prin vanzarea unei intregi biblioteci, de exemplu, se pot obtine sume importante de bani. Pe de alta parte, cartile ocupa spatiu care poate fi utilizat intr-un alt scop dupa ce acestea vor fi vandute.

Oricare ar fi motivul, vanzarea de carte este o afacere din care ambele parti implicate au de castigat!