Cursurile de SEO te ajută să înţelegi, pas cu pas, optimizarea şi vânzarea în online

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru urmarea unor cursuri de SEO care pot fi urmate atât de către persoanele cu experienţă şi studii în domeniu, cât şi de către cei care nu sunt angajaţi pe un astfel de post, dar aspiră la o carieră de specialist SEO. 

Aceste cursuri îi vor ajuta pe cursanţi să înţeleagă pas cu pas ce înseamnă optimizarea, cum se face optimizarea SEO online şi offline şi cum ajută la vânzarea produselor şi serviciilor în mediul online.

Optimizare SEO on page şi off page – tu ştii care este diferenţa?

Optimizarea SEO este un proces important pentru orice site şi pentru conţinutul de pe site-ul respectiv pentru a obţine trafic organic. Cu alte cuvinte, SEO este o strategie de marketing digital ce se concentrează pe prezenta site-ului în rezultatele organice ale motoarelor de căutare cele mai importante, precum Google. 

On page SEO este acel domeniu care face referire la tehnici folosite pentru a ajuta motoarele de căutare despre ce este site-ul respectiv. Prin această tehnică on page, este uşor ca specialiştii să transmită relevanța şi calitatea conţinutului atât cititorilor, cât şi motoarelor de căutare. Esenţa acestui tip de optimizare este reprezentată de cuvintele cheie, de aceea este importantă identificarea şi folosirea cuvintelor cheie relevante pentru business. Cuvintele cheie trebuie să se regăsească în titlu şi în subtitlurile site-ului, precum şi în link-urile interne, în denumirea şi în atributul altui text pentru imagini sau în metadescrieri.

Pe de altă parte, off page SEO face referire la tehnicile folosite pentru promovare în afară site-ului, pentru direcţionarea traficului către site. Cu alte cuvinte, off page SEO se concentrează pe creşterea autorităţii unui domeniu ce se calculează în funcţie de numărul şi de calitatea backlink-urilor către site. Motoarele de căutare iau în considerare atât numărul, cât şi calitatea backlink-urilor, de aceea calitatea este mai importantă decât cantitatea. Astfel, crearea de conţinut partajabil este primul şi cel mai important pas pentru a câştiga link-uri valoroase şi pentru a îmbunătăţi optimizarea externă.

Importanța cursurilor de SEO

Cursurile de SEO sunt foarte importante pentru cei care doresc să înţeleagă ce înseamnă SEO, care sunt beneficiile acestora şi ce trebuie să facă aceştia pentru că site-ul să ajungă în primele poziţii ale motoarelor de căutare în mod organic. Aceste programe educaţionale de cursuri SEO sunt foarte importante pentru cei care vor să înveţe cum ajung în prima pagină de Google şi cum să îşi menţină această poziţie, precum şi cum să rămână în mintea consumatorilor.

Nu în ultimul rând, cursurile de SEO dezvăluie toate secretele SEO legate de cuvintele cheie, de tipul de conţinut, de crearea de interacţiuni şi, cel mai important, de cum se întâmplă magia conversiilor.