Dai fuga la munte în fiecare weekend pentru aerul curat? Află cum poți respira mai bine chiar la tine acasă!

Nu toată lumea are norocul de a locui undeva la țară sau într-o zonă în care poluarea se află la cote minime. Chiar și în astfel de locuri există, totuși, un nivel de poluare suficient de îngrijorător. Este greu să mai vorbești astăzi despre aer 100% curat, dar încă poți face îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea aerului pe care îl respiri la tine acasă.

         Chiar și bunicii noștri foloseau anumite alternative pentru a curăța aerul de impurități și pentru a-și întări sănătatea. Acum ai mult mai multe variante pentru a face asta cu ajutorul tehnologiei și a tradiției. Indiferent de varianta pe care o alegi, vei vedea instant beneficiile, iar purificarea aerului va deveni parte din rutina ta zilnică. În momentul în care vrei să crești calitatea vieții poți începe cu a asigura calitatea aerului pe care îl respiri.

Iată care sunt cele mai utilizate și mai eficiente variante pentru purificarea aerului:

Utilizarea cepei

         Toate bunicile foloseau în trecut ceapa ca pe un remediu universal. Ea are, într-adevăr, multe beneficii, iar una dintre acestea este curățarea aerului. Dacă așezi o ceapă tăiată în două pe o sursă de căldură, ea va elimina bacteriile din aer. Dacă ai o problemă cu eventualul miros poți recurge la altă alternativă la fel de eficientă. Este vorba despre lemnul de palo santo. Un singur bețișor își poate face treaba pe timp îndelungat. Fumul produs de acesta este capabil chiar și să elimine mirosurile neplăcute. De asemenea, parfumul său poate avea efecte relaxante și calmante. 

Plantele de interior

         Dacă ești colecționar de plante de interior știi deja că există o multitudine de specii care îți pot curăța aerul din încăpere. Cu siguranță ai deja câteva din aceste specii și poate că de unele încă nici nu știi. Vestita feriga își face treaba oriunde ai așeza-o, dar la fel de bine se descurcă și ficusul. Alte plante care te pot ajuta în această privință sunt iedera, crinul păcii sau planta zz. Plantele, în general, au influență mare asupra calității aerului.

Purificatoarele de aer cu funcții multiple

         Varianta cea mai des întâlnită atunci când îți dorești să crești nivelul de confort în propria casă, este purificatorul de aer. Recomandarea cea mai bună este să optezi pentru purificatoare de aer de la Scufița-roșie.ro, care să dețină funcțiile necesare ție. Un purificator care poate fi și umidificator, dar poate servi și ca aerotermă, este mereu o afacere bună. Dacă ai probleme cu alergiile sezoniere, acesta v-a fi ajutorul tău de nădejde. Diferența se va simți imediat și vei scăpa de orice urmă de polen sau alți factori dăunători pentru tine.

În concluzie, este clar faptul că aerul curat este o necesitate în viața tuturor, dar pentru asta îți poți alege singur varianta care ți se potrivește cel mai bine. Variantele tradiționale sunt foarte eficiente dar noua tehnologie te va ajuta cu mult mai mare ușurință. Când optezi pentru un purificator de aer bun, asigură-te că îndeplinește mai multe funcții pentru a satisface cât mai multe dintre nevoile tale.

Sursa foto: pexels.com