De ce românul, astăzi, dependent de o singură sursă de venit, nu caută cu disperare soluţii pentru această situaţie?

De ce românul se îmbată cu o aparentă siguranţă a unui job stabil, cu o carte de muncă, siguranţă demontată astăzi de această pandemie? S-au pierdut mii de locuri de muncă, au scăzut salarii, iar din ce arată analiştii, ce e mai rău abia urmează.

Ce problemă rezolvăm noi la Profit Point? Dependenţa de o singură sursă de venit.

Cum? Printr-un proces educaţional revoluţionar care ia orice român de la zero, chiar şi pe cel care nu a auzit de “cont curent”, “ bănci comerciale”, “fonduri de investiţii”, “imobiliare”, “inflaţie”, iar la finalul unei perioade de pregătire de 21 de zile eşti în punctul în care eşti capabil să ai o nouă sursă de venit, fără a mai fi nevoit să îţi vinzi timpul pentru bani.

Povestea Profit Point a început în anul 2005. Mânată de o dorinţă de a educa românii în sistemul financiar, un grup de investitori cu experienţă în pieţele financiare au creat un sistem educaţional prin care au vrut să demonstreze că oricine poate lua parte la “inima” economiei mondiale, pieţele financiare. Au fost alţii înainte care au demonstrat asta: “The way of the turtle”, carte prin care doi prieteni, ambii investitori de succes în pieţele financiare în SUA, au vrut să demonstreze fiecare că părerile lor sunt pertinente: unul credea că pentru a avea succes în pieţe e nevoie să te naşti cu anumite calităţi, celălalt credea cu tărie că e vorba doar de studiu şi de tehnicile folosite. În urma studiului, s-a demonstrat faptul că oricine poate învăţa şi poate avea succes, fie că vorbim de doctori, fie de ingineri, fie soldaţi, fie vânzători, atât timp cât sunt respectate cu stricteţe nişte principii şi reguli.

În ultimii 15 ani, ne-au trecut pragurile peste 100000 de cursanţi, iar rezultatele avute de ei ne-au convins că soluţiile oferite dau rezultate!

Sistemul educaţional durează, în prima fază, 21 de zile. Este perioada în care creierul nostru, plecând de la vechi obiceiuri, îşi reclădeşte nişte legături între sinapse pentru că la finalul celor 21 de zile, plecăm cu noi obiceiuri.

Sistemul educaţional este format din 2 părţi.

Prima parte este o parte care durează 4 zile, în medie 2h/zi, perioadă în care înţelegi unde eşti din punct de vedere financiar, care sunt problemele tale, ce te-a adus în acest punct pentru că mai departe, în dependenţă de situaţia ta, să primeşti soluţii concrete pentru rezolvarea problemei: dependența de o singură sursă de venit.

Omul modern a trecut printr-un proces educaţional care forma angajaţi. Mentalitate de angajaţi. Job stabil, salariu fix, carte de muncă, program fix, concedii de 2 ori pe an. Dacă eşti bun, mai primeşti şi ceva promovări. Capitalismul ne-a arătat că viteza cu care se întâmplă lucrurile este mult mai mare decât viteza noastră de adaptare. Statisticile arată că un om îşi schimbă profesia, în medie, de 4 ori până la finalul vieţii de angajat. Asta înseamnă că vor fi perioade în care acumulezi capital, perioade în care vei cheltui ceea ce ai acumulat pentru că nu mai produci, apoi ciclul se reia de la zero.

Tocmai pentru că lipsa de acces la informaţie a adus cei mai mulţi români în această situaţie, Profit Point îşi propune ca în cele 4 zile gratuite să demonstreze că lucrurile se pot face şi altfel!

Autor: Alexandru Chirilă