Ghid practic: Cum să alegi un colțar extensibil pentru living

Dacă vrei să creezi un spațiu cât mai versatil în livingul tău, un colțar extensibil este alegerea ideală. Acesta îți permite să stai comod alături de familie, să primești invitații într-un loc confortabil și, la nevoie, să transformi sufrageria într-un dormitor veritabil.

Dacă vrei să investești într-un colțar de calitate, potrivit livingului tău, însă nu știi ce alegere să faci, îți venim în ajutor cu o serie de sfaturi utile. Iată ce criterii trebuie să iei în calcul atunci când alegi colțarul extensibil!

1. Spațiul disponibil

Când pui ochii pe un produs anume, este foarte dificil să mai iei decizii raționale. Chiar dacă acel colțar din catalogul cu mobilier ți se pare perfect, nu îl cumpăra compulsiv, gândindu-te că vei gestiona problema spațiului mai târziu.

Măsoară cu atenție locul pe care îl ai la dispoziție, apoi dimensiunile canapelei pe care ai văzut-o în magazin. Ține cont de faptul că trebuie să păstrezi o marjă de eroare și să lași un spațiu destul de generos în jurul colțarului.

În caz contrar, nu vei putea trece confortabil și ușor prin spatele sau prin lateralul canapelei, îngreunând traficul și creând un efect de înghesuială în sufrageria ta.

Poți vedea online mai multe colțare extensibile Maxinova, de diferite dimensiuni. Cu siguranță, vei găsi o variantă potrivită pentru casa ta.

2. Materialul și culorile

Aspectul colțarului este dat, în principal, de materialul din care este confecționat și de nuanța sa. Poți alege un produs tapițat cu stofă, in, bumbac sau alte combinații de țesături sau poți opta pentru un colțar din piele naturală sau ecologică.

În cazul textilelor, avantajul principal este rezistența îndelungată, varietatea nuanțelor și imprimeurilor disponibile, precum și faptul că husele din material pot fi curățate în mașina de spălat.

În schimb, pielea naturală și cea ecologică vor oferi un aspect elegant livingului, fiind potrivite atât într-un design clasic, cât și într-unul modern. Totuși, pielea este un material destul de sensibil, care se poate zgâria ușor atunci când ai copii mici sau animale de companie.

3. Funcționalitatea colțarului

Un alt element esențial în alegerea colțarului extensibil pentru living este funcționalitatea. Asigură-te că alegi un produs cu un sistem de extensie de calitate, care să reziste în timp, chiar și după numeroase utilizări.

Apoi, verifică lada pentru depozitare și asigură-te că este suficient de încăpătoare pentru pilote, pături și perne.

Nu în ultimul rând, alege un colțar cu un mecanism de extensie simplu de folosit, pe care să îl poată acționa o singură persoană, cu cât mai puțin efort, fără să fie nevoie de mutări sau manevre suplimentare.

Ia în calcul toți acești factori și vei face, fără îndoială, o alegere perfectă pentru livingul tău!