Idei si sfaturi pentru o mutare inteligenta a locuintei

Mutatul dintr-o locuinta in alta, indiferent ca esti proprietar sau chirias, este unica pentru toti. Exista foarte multe necunoscute, mai ales daca te muti pentru prima data.

Transportul obiectelor este o provocare in sine, si poate deveni o adevarata pacoste aceasta situatie, daca nu organizezi lucrurile de la bun inceput. Iata cateva sfaturi utile pentru o mutare inteligenta a lucrurilor, fara stress si batai prea mari de cap:

Planificare si organizare

Primul pas este planificarea mutarii. In cazul in care nu iti doresti prea multe batai de cap, dureri de spate si inchirierea unor masini de volum, ceea ce poate genera costuri mai mari decat te-ai astepta, ideal este sa apelezi la o companie de transport mobila. Indiferent in ce oras locuiesti, aproape oriunde sunt extinse astfel de servicii de mutari mobila.

Analiza si sortarea lucrurilor

Inainte de a face mutarea lucrurilor, vei descoperi cu stupoare ca ai uitate in sifonier, in balcon, in garaj sau in pod foarte multe obiecte si lucruri de care nu mai ai nevoie, pe care nu le-ai mai folosit de foarte mult timp. Poate este vorba de haine mai vechi, incaltaminte, lucruri de birotica, electrocasnice vechi dar functionale, mobilier pe care nu l-ai mai folosit etc.

Asadar, recomandam ca toate obiectele de care nu mai ai nevoie in noua locuinta sa le arunci sau sa le donezi. Iti doresti o noua locuinta ordonata, aranjata si curata, fara sa te impiedici de lucruri pe care nu le mai folosesti.

Impachetare smart

Este foarte important sa stabilesti ce impachetezi pentru mutare si ce arunci. Cu cat ai mai multe lucruri de mutat, cu atat va trebui sa platesti mai mult la compania de transport mobila, implicit dureaza mai mult transportul si despachetarea.

A impacheta lucrurile intr-un mod inteligent nu inseamna sa arunci totul intr-o cutie si gata. Una dintre cele mai grave greseli este sa amesteci obiectele fragile cu obiectele solide.

De exemplu, sa pui ramele foto cu niste obiecte din portelan in aceeasi cutie, este evident ca nu vor ajunge intregi la noua destinatie!

A te muta dintr-o locuinta in alta nu este ceva ce poti face dintr-o singura miscare. Astfel, atunci cand te gandesti la asta, nu trebuie doar sa impachetezi si sa muti, ci si noua destinatie trebuie sa fie pregatita, curata si ordonata, astfel incat sa poata depozita toate lucrurile.

Sistematic vorbind, planul de mutare include planificarea, pregatirea listei cu lucrurile de mutat, pregatirea noii destinatii, ambalarea lucurilor, etichetarea cutiilor si transportul acestora in noua locatie.

Daca nu esti pregatit pentru toti acesti pasi, solicita asistenta de la o companie de transport mobila care se poate ocupa de intreg procesul de planificare si mutare, pana la cele mai mici detalii!