Probiotice naturale cautate in 2022

Spirulina – un superaliment energizant

Tractul intestinal este una dintre partile corpului care poate suferi de multe probleme de sanatate din cauza unei alimentatii neadecvate, iar pentru a mentine un echilibru armonios al organismului, este necesara folosirea de probiotice naturale. Pana si denumirea de „probiotice” este reprezentativa pentru scopul pe care il servesc, fiind alcatuita din doua cuvinte: din latinescul „pro”, care semnifica „pentru” si grecescul „bios”, care semnifica „viata”.

Probioticele naturale pot fi consumate ori sub forma de alimente bogate in fibre – cereale integrale, banane, anghinare, usturoi, ceapa – ori sub forma de suplimente alimentare, fiind nonpatogenice si ajutand la restabilizarea microflorei intestinale.

Aportul de probiotice vine la pachet cu o multime de beneficii pentru sanatate care nu pot fi trecute, sub nicio forma, cu vederea. Dintre beneficiile utilizarii de probiotice naturale se pot mentiona:

  • combat cu succes sindromul de colon iritabil si vindeca iritatiile ce se pot forma la nivelul tractului intestinal;
  • sunt ideale pentru diete, pentru ca ajuta la pierderea in greutate;
  • au capacitatea de a reduce orice disconfort gastrointestinal;
  • pot sa imbunatateasca tensiunea arteriala si sistemul imunitar;
  • ajuta la ameliorarea starii mentale, anxietate si depresie

Printre cele mai cautate probiotice naturale in anul anterior s-au regasit spirulina, produsele lactate si ceaiul kombucha.

Spirulina este un supliment alimentar care ajuta la tratarea multiplelor probleme de sanatate care pot fi experimentate la nivelul tractului intestinal.

Datorita beneficiilor sale, spirulina este considerata a fi un superaliment energizant, care contine o multime de compusi sanatosi, cum ar fi: vitamina A, B1, B2, B3, B6, D, E, K, acid pantotenic, biotina, acid folic, mangan, cupru, fier, zinc, seleniu, fosfor sau calciu. Aceasta mai contine si acizi grasi esentiali Omega 3 şi Omega 6, dar si antioxidanti, precum clorofila, care contribuie la detoxifierea organismului si intarirea sistemului imunitar.

Iaurtul si kefirul – doua dintre cele mai accesibile probiotice naturale

Iaurtul grecesc si kefirul contin proteine, calciu, potasiu, toate tipurile de vitamina B, ajutand astfel la imbunatatirea sistemului imunitar, reducerea colesterolului, reducerea semnificativa a riscului de osteoporoza.

Este, de asemenea, foarte important sa se aleaga iaurt si kefir care sa nu aiba in compozitie adaos de zahar, pentru ca acesta poate sa distruga rolul lor probiotic.

Ceaiul Kombucha – elixirul asiatic bogat in probiotice

Ceaiul Kombucha este de un real ajutor in restabilizarea florei intestinale a organismului. Este, in principiu, o bautura de origine asiatica, cu un usor efect alcoolic si puternic fermentata. Acesta se obtine, de obicei, din ceaiul negru sau verde si are o multime de proprietati probiotice, continand vitaminele C, B1, B6 si B12.

Printre beneficiile pe care le are acest ceai se numara si reglarea sistemului digestiv, eliminarea bacteriilor nesanatoase din corp, reducerea semnificativa a riscului bolilor de inima, mentinerea sub control a diabetului zaharat de tip II si prevenirea aparitiei cancerului.

Sanatatea este cel mai important aspect de care trebuie sa se tina cont in general, pentru ca vindecarea diverselor afectiuni care apar este mult mai dificila decat simpla evitare sau prevenire a acestora. Prin urmare, probioticele naturale ajuta la restabilirea echilibrului de la nivelul organismului, imbunatatind semnificativ calitatea vietii.