Implantul dentar – recomandat pentru o mai buna calitate a vietii

Cu totii dorim sa ne bucuram de dintii nostri naturali o perioada cat mai indelungata, dar daca v-ati pierdut deja unul sau mai multi dinti sau urmeaza sa va extrageti un dinte, trebuie sa luati in considerare optiuni prin care sa va mentineti sanatatea orala. Indiferent care este motivul pentru care nu mai aveti unul sau mai multi dinti naturali, este necesar sa alegeti o optiune de inlocuire a dintelui sau dintilor pierduti. 

Cariile severe, traumele, un accident, o boala si chiar anume medicamente sau tratamente medicale provoaca adesea caderea dintilor. In general, cu cat va lipsesc mai multi dinti, cu atat este mai mare impactul asupra sanatatii orale si generale. Recomandarea principala pentru inlocuirea dintelui pierdut este implantul dentar. 

Ce sunt implanturile dentare?

Cand o intreaga structura dentara, inclusiv radacina dintelui, trebuie inlocuita, prima sugestie a medicilor dentisti este intotdeauna implantul dentar. In esenta, un implant dentar este o radacina artificiala de dinte, care este fabricata din titan biocompatibil si care va fi implantata chirurgical in osul maxilarului. 

Dupa implantarea acestei radacini artificiale si dupa perioada de vindecare, se poate monta o restaurare permanenta, care este de obicei o coroana din portelan. Desi procesul pe care il presupune un implant dentar este unul de lunga durata, este cel mai recomandat, deoarece materialele de inalta calitate se integreaza in corp si imita perfect dintele natural. 

Procesul acesta este influentat si de starea de sanatate a persoanei si de obiceiurile sale de viata. Unii pacienti prezinta o recuperare rapida in doar 3-4 luni, alti pacienti au nevoie de o perioada de recuperare de 6 luni, iar alti pacienti nu sunt complet vindecati nici dupa 9-12 luni. 

Stilul personal de viata, inclusiv rutina de igiena orala, daca sunteti fumatori, regimul alimentar si daca suferiti de unele afectiuni medicale, sunt doar cativa factori care afecteaza ritmul de vindecare. Coroana de portelan va fi montata doar dupa ce vindecarea are loc complet, deoarece pe parcursul vindecarii, radacina artificiala fuzioneaza cu osul gingival, ceea ce va asigura rezultate de succes si durabile.

Avantajele implanturilor dentare

La nivel global, implanturile dentare reprezinta alegerea cea mai populara din mai multe motive. Beneficiile principale sunt, desigur, estetica si functionalitatea. Un implant dentar se imbina frumos cu dintii naturali si este menit sa reziste multi ani, poate chiar pentru tot restul vietii. 

Apoi, alte beneficii ale implanturilor dentare includ lipsa restrictiilor alimentare, usurinta de curatare si de intretinere, dar si stima de sine sporita. Toate aceste beneficii fac din implanturile dentare una dintre cele mai bune solutii care redau increderea in sine a pacientilor, pe langa faptul ca le ofera acel zambet frumos, cu aspect natural la care viseaza toate persoanele.