Informatii utile despre ingrijirea porumbeilor

Ingrijirea porumbeilor implica acoperirea tuturor nevoilor lor de baza. In timp ce porumbeii sunt animale excelente de companie, ei sunt destul de fragili. Cu toate acestea, cu o ingrijire si o atentie adecvate, porumbeii pot trai pana la 20 de ani.

Hranirea porumbeilor

Pentru rezultate mai bune, incearca sa oferi porumbeilor hrana care este conceputa exclusiv pentru ei. Alege mixuri care contin porumb, fasole Mungo, grau alb, sorg, orez nedecorticat, ovaz decojit, orz decojit, hrisca ecologica, in, canepa, falaris si rapita, asa cum sunt cele disponibile pe https://www.columbovet.ro/ps/ro/38-mancare-porumbei. De asemenea, poti adauga regulat niste fructe si legume proaspete in dieta lor.

Fiecare proprietar isi hraneste porumbeii in mod diferit, asa ca nu exista cu adevarat o dieta stabilita, dar un amestec de aproximativ 16% pelete din proteine si unele seminte si boabe, poate reprezenta o dieta echilibrata. In plus, dieta porumbeilor se poate modifica in perioada de concurs, de neparlire sau de reproducere. In aceste perioade, porumbeii au nevoi diferite si este important sa le asiguri toti nutrientii de care au nevoie pentru a face fata efortului la care sunt supusi.

Porumbeii au nevoie intotdeauna de o sursa de nisip sau pietris si in timpul sezonului de reproducere ar trebui sa fie disponibil in permanenta un bol cu coaja de stridie zdrobita pentru femele. De asemenea, asigura-te ca le oferi porumb suplimentar in perioada iernii, deoarece ii ajuta sa genereze caldura.

Apa

Porumbeii au nevoie intotdeauna de acces la apa potabila curata si, de asemenea, adora sa faca baie cel putin de cateva ori pe saptamana. Vasul cu apa potabila ar trebui sa aiba intotdeauna o adancime de cel putin 3 cm, deoarece porumbeii trebuie sa-si inmoaie intregul cioc in vas pentru a bea. Recipientul pentru baie ar trebui sa aiba cel putin 30 de cm in diametru pentru ca un porumbel sa se scalde confortabil in el.

Suplimente

Cumpara medicamente de calitate special concepute pentru pasari si ofera-le porumbeilor suplimentele de care au nevoie. Exista suplimente pentru diferite scopuri, pentru a imbunatati starea generala de sanatate, suplimente care ajuta la digestie, la recuperare si, de asemenea, contribuie la imbunatatirea performantei.

Este important sa le oferi suplimente, vitamine si minerale daca vrei ca porumbeii tai sa aiba cele mai bune capacitati. De asemenea, porumbeii au nevoie de produse eficiente impotriva acarienilor aviari, capuselor, paduchilor, mustelor, furnicilor, insectelor.

Unele dintre cele mai bune suplimente pentru porumbei sunt uleiurile din plante de cea mai buna calitate, cu adaos de vitamina C si Zinc, care sustin functiile fiziologice ale tractului respirator si suplimentele cu electroliti, vitamine si amino-acizi care asigura o recuperare rapida dupa zbor, dupa tratamentul cu antibiotice sau dupa perioadele de stres. Aceasta combinatie unica de vitamine si electroliti este ideala si pentru sezonul de imperechere, in cazul in care porumbeii scad in greutate sau in urma unor schimbari bruste in alimentatie.

De asemenea, pentru perioada naparlirii si nu numai, este indicat sa se foloseasca un supliment care sa contribuie la un penaj sanatos si stralucitor. Astfel de produse contin substante nutritive esentiale pentru o crestere optima a noilor pene.