Islanda – România, baraj EURO 2020: cote pariuri, ponturi utile

Primul meci de baraj pentru calificarea la turneul final al EURO 2020 este susținut de Echipa Națională de Fotbal a României în Islanda, joi, de la ora 21:45. Meciul va putea fi urmărit în direct la postul de televiziune PRO TV și este unul decisiv, chiar dacă nu va tranșa total problema calificării. Deși se desfășoară în Islanda, partida este programată într-o singură manșă, urmată de o altă întâlnire: învingătoarea din Islanda vs. România va juca apoi cu învingătoarea meciului Bulgaria – Ungaria.

Echipa ce trece cu bine de aceste întâlniri va ajunge la EURO 2020 în Grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria, reprezentative deja calificate. EURO 2020 este important pentru Naționala României mai ales pentru faptul că țara noastră este chiar gazdă pentru 4 meciuri. Dacă se va califica, România va juca pe Arena Națională din București contra Austriei și Ucrainei, pe 14 si 18 iunie 2021.

Islanda este favorită la casele de pariuri

Analiștii caselor de pariuri sportive consideră că Islanda are mai multe șanse de victorie și implicit de calificare în meciul cu România. Dacă privim cu atenție cotele, vom observa însă că diferențele nu sunt foarte mari între cele două echipe. Cu siguranță poziția mai bună a Islandei este datorată mai degrabă faptului că partida se desfășoară pe propriul teren. Însă România a dovedit că joacă bine în deplasare, așa cum a făcut recent în Austria, unde a învins cu 3-2 o echipă calificată acum la EURO 2020.

La pariuri online, Islanda are cotă 1.70 pentru calificare, în timp ce cota României pentru un astfel de succes este 2.12 la agenția Unibet. În ceea ce privește rezultatul partidei Islanda – România la finalul timpului regulamentar, agențiile de pariuri propun cote de 2.35 – 2.60 pentru o victorie a gazdelor și în jur de 3.00 pentru o victorie a oaspeților. Scorul egal are de asemenea cotă de 3.00 – 3.10.

Multe alte variante interesante pentru pariere pe Islanda – România

Specialistii gnttips.ro propun cateva ponturi bune pentru meciul de baraj Islanda – România pentru EURO 2020. Printre cele mai populare variante menționăm:

Peste 2.5 goluri – cota 2.50

Sub 2.5 goluri – cota 1.50

Ambele marchează – cota 2.05

Ambele marchează & peste 2.5 goluri – cota 2.90

Se poate paria și pe scorul corect. Spre exemplu, scorul 1-1 are cotă 6.00. Cele mai sigure par pariurile pe scor 1-0 sau 2-1 în favoarea Islandei. Un pont foarte bun: un astfel de meci nu este deloc exclus să fie decis la loviturile de departajare. Pentru meci decis la penalty-uri, cota este de 9.50, atât pentru calificare România, cât și pentru calificare Islanda.

Avantajele României în perspectiva întâlnirii cu Islanda

Este foarte probabil ca România să marcheze cel puțin un gol în Islanda, dacă ne uităm pe statistici. Un astfel de scenariu are cotă 1.48 la Unibet. Demnă de atenție este și opțiunea X2, care exclude victoria Islandei la finalul timpului regulamentar – cotă 1.45 la aceeași casă de pariuri online. Cu mai bine de 20 de ani în urmă, în campania de calificare pentru Cupa Mondială 1998, Gheorghe Hagi & Co spulberau atunci Islanda cu 4-0 în ambele întâlniri, în singurele întâlniri directe oficiale din palmaresul celor două reprezentative naționale de fotbal.