Mentenanta telefonului mobil – ce anume iti protejeaza si ce nu iti protejeaza smartphone-ul

Odata ce obtii un smartphone, care este primul lucru pe care doresti sa il utilizezi impreuna cu dispozitivul? Multi oameni ar alege o husa. Asta pentru ca a transporta un smartphone fara husa este ca si cum ai conduce o masina fara bare de protectie – si nimeni nu vrea ca un nou gadget sa se sparga sau sa se zgarie. Husele de protectie pentru telefoane sunt cele mai vandute dintre accesoriile pentru mobil. Cu toate acestea, iata adevărul despre aceste accesorii: unele produse care pretind sa iti protejeze smartphone-urile sunt inutile. In primul rand, nu este clar daca o folie subtire de ecran, din plastic sau sticla, previne, de fapt, spargerea ecranului la impact. De asemenea, agentii de vanzari de la magazinele de telefoane mobile preseaza oamenii sa cumpere planuri scumpe de garantie extinsa pentru dispozitivele lor, dintre care multe pot fi ignorate. Asadar, iata o trezire la realitate legata de ceea ce iti protejeaza si ce nu iti protejeaza telefonul.  Se pare ca in majoritatea situatiilor tot ce ai nevoie consta intr-o husa sau o folie de ecran sau chiar ambele. Si probabil ca ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa cumperi o garantie extinsa, dar ia in considerare un plan de asigurare daca esti ingrijorat de daune, pierderi si furt.

Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont:

Cat de utile sunt foliile de ecran?

Un ecran spart de smartphone reprezinta intotdeauna o veste trista. Producatorii de folii de ecran din plastic sau sticla, care pot fi lipite de afisajul unui smartphone, spun ca produsele lor iti vor proteja ecranul de zgarieturi si crapaturi atunci cand acesta cade cu fata in jos. Dar foliile de ecran reprezinta o solutie incompleta. Potrivit unui sondaj al utilizatorilor de smartphone-uri, majoritatea ecranelor sparte provin din impactul asupra colturilor si marginilor. Cand colturile sau marginile unui smartphone lovesc solul, impactul are loc intr-o zona concentrata si este mai probabil sa provoace zdrobiri, in timp ce, daca ar fi cazut cu fata in jos, pe pamant, impactul s-ar fi extins pe latimea ecranului. 

Pe de alta parte, foliile de ecran ajuta la protejarea ecranelor de zgarieturi, care slabesc integritatea structurala a unui afisaj si pot duce, in cele din urma, la fisuri mari. Dar nu te astepta sa iti salveze telefonul daca il arunci pe trotuar. Persoanele carora le pasa de longevitatea telefonului lor ar trebui sa ia in considerare o folie de ecran, deoarece zgarieturile de la cheile de la casa din buzunar sau uzura generala sunt foarte comune.

De ce este necesara o husa pentru protectia completa a telefonului?

Pentru protectia generala a dispozitivului, o husa care acopera colturile, marginile si spatele unui smartphone reprezinta cel mai bun accesoriu. O husa buna iti va proteja telefonul de zgarieturi si va absorbi impactul in acele zone atunci cand dispozitivul cade. Exista sute de huse pentru telefoane disponibile la Kasemobile.ro, compuse din diferite materiale, inclusiv plastic si piele. Exista compromisuri pentru huse si foliile de sticla. O husa adauga un pic de volum dispozitivului, facandu-l mai greu in buzunar, iar o folie de ecran adauga ceva grosime. 

Daca ar fi sa folosesti un singur accesoriu, o husa este mai importanta decat o folie de ecran, avand in vedere ca husa are intinderea peste mai multe parti ale telefonului.

Asadar, o husa de protectie pentru telefonul mobil iti va garanta faptul ca acesta va fi ferit de zgarieturi sau alte defectiuni, chiar si in urma impactului cu solul. Chiar daca aceasta poate adauga putina greutate smartphone-ului, protectia mobilului tau va fi asigurata.

Sursa foto: shutterstock.com