Protejează mediul și resursele acestuia: află cum poți începe schimbarea din casa ta

Din ce în ce mai multă lume pare să aibă o atitudine prietenoasă cu mediul și să conștientizeze importanța protejării resurselor naturale, pentru a avea parte de ele cât mai mult timp de aici încolo. Principiile de bază pe care trebuie să le ai în vedere sunt reducerea consumului și reciclarea. Pentru unii lucrurile vin natural, din dorința de a proteja mediul, iar pentru alții dorința de economisire duce automat către un comportament ecologic. Indiferent de care parte te afli, probabil încă ești în căutarea de noi metode pentru realizarea scopului tău, astfel o să te surprindă faptul că cea mai mare risipă pornește din locuința ta, în mod neintenționat. 

Află din acest articol cum poți începe schimbarea chiar din casa ta, pentru a proteja mediul și resursele acestuia

 

  1. Elimină risipa de apă prin verificarea instalațiilor sanitare. O parte din consumul tău de apă se pierde în urma defecțiunilor localizate la instalațiile sanitare. Chiar dacă acestea nu ajung să cedeze complet, asta nu îți asigură buna lor funcționare, fiind foarte posibil să fie uzate. Pentru prevenirea pierderilor este necesar să verifici câteva componente esențiale precum robinetele, țevile (atât cele aflate la suprafață, cât și cele din ziduri) și instalațiile de încălzire. Pentru toate componentele pe care îți dorești să le schimbi, poți apela la Shop-einstal.ro, un magazin de instalații sanitare, unde vei găsi tot ceea ce ai nevoie. Nu uita că rezervele de apă potabilă sunt cu adevărat prețioase, fiind resurse limitate, de care o parte din populație este deja privată. Administrează apa inteligent, astfel încât vei ajuta și mediul, dar și bugetul tău.
  2. Înlocuiește apa îmbuteliată la PET cu un filtru special. Problema plasticului în lume nu mai este demult un secret. Oriunde întorci privirea vei vedea un obiect din plastic sau chiar un PET aruncat la întâmplare în mijlocul orașului, sau în inima naturii. Există, însă, 2 opțiuni prin care tu poți reduce acest consum: reciclarea plasticului sau eliminarea lui din viața ta zilnică. Cea de-a doua variantă poate părea mai dură, dar există cazuri când procesul este extrem de simplu. Cel mai banal exemplu este să renunți la a cumpăra apa îmbuteliată la PET, și să alegi un filtru. Pe lângă faptul că reduci considerabil consumul de plastic, vei reduce și costurile lunare.
  3. Folosește zațul de cafea și deșeurile menajere pentru a crea compost natural. În acest caz vei avea un beneficiu dublu: pe lângă faptul că ajuți natura prin furnizarea de îngrășământ natural, reciclezi și o bună parte din deșeurile tale. Procesul de transformare a zațului de cafea și a deșeurilor menajere în compost nu este extrem de dificil, dar dacă consideri că nu beneficiezi de timpul necesar pentru a face acest lucru, sau locuiești la bloc și nu ai plante care să necesite o îngrijire sporită, trebuie să știi că existe centre special amenajate unde poți duce aceste reziduuri, iar ei se vor ocupa de întreg procesul. Din zațul de cafea se poate obține și energie regenerabilă, așa că îl poți colecta și recicla cu încredere. 

Chiar dacă ți se par gesturi mici, acestea sunt cele care au un impact major asupra mediului. Gândește-te doar dacă un sfert din cei care citesc acest articol, pun în aplicare cele trei practici amintite, ce impact va avea asupra mediului pe termen lung. 

Sursă foto: pixabay.com