Oferă-i gazonului tău răsfățul de care are nevoie

Traiul la casă și implicit la curte semnifică muncă frecventă de îngrijire și menținere a acestora. Grădina reprezintă un mic colț de Rai, așadar fă-o să strălucească pornind de la plantarea și toaletarea arbuștilor sau copacilor, până la cel mai important aspect, îngrijirea gazonului.  

 Tunderea gazonului poate deveni uneori chinuitoare din pricina condițiilor ce uneori, probabil să nu îți fie favorabile: lipsa curentului electric sau lungimea firului care nu este îndeajuns de mare pentru a acoperi aria întregii grădini. Acum îți poți lua adio de la aceste gânduri cu ajutorul oferit de către Belgarden.ro, care îți pune la dispoziție mașina de tuns iarba pe benzină Husqvarna, un ajutor de nădejde pentru oricine iubește grădinăritul. 

Sfaturi utile de care să ții cont când vine vorba de alegerea mașinii de tuns iarba 

 Dacă iți dorești un gazon perfect, iar mașina să ofere rezultate excepționale conform așteptărilor tale, atunci ia în calcul câteva aspecte importante: 

1. Suprafața gazonului recomandată pentru tuns și lățimea de tăiere a lamelor  

 În funcție de lățimea de tăiere exprimată in centimetri, poți determina timpul de execuție pentru tunderea gazonului conform dimensiunii acestuia, calculată în m². Așadar, cu cât suprafața grădinii este mai mare, cu atât lățimea de tăiere trebuie să fie adecvată acesteia.

2. Puterea motorului  

 Este unul din factorii primordiali atunci când vine vorba despre achiziționarea mașinii de tuns iarba. În cazul mașinilor pe benzină, puterea motorului este exprimată în CP (cai putere), pe când a mașinilor electrice, în Watti.

3. Calitatea și durabilitatea  

 Indiferent de dimensiunea grădinii pe care o deții, trebuie să știi că toate utilajele Husqvarna beneficiază de o calitate superioară, fie că este vorba de o mașină mai mică pentru utilizare ocazională sau de utilaje care sunt concepute pentru suprafețe mari și timp îndelungat.

4. Autonomia de utilizare  

 Această specificație va indica suprafața gazonului pe care o poți tunde cu ajutorul unui plin de benzină sau în cazul mașinilor electrice de tuns iarba, durata de viață a acumulatorilor.

5. Tipul de colectare   

 Dacă vei opta pentru achiziționarea unei mașini de tuns iarba cu sac colector, atunci vei reduce din timpul alocat ulterior strângerii ierbii tăiate și lăsate în urmă. Capacitatea sacului este exprimată în litri, iar in funcție de această caracteristică vei ști dacă poți tunde întregul gazon fără să te oprești pentru golirea acestuia.  

Pași pentru efectuarea întreținerii mașinii de tuns iarba 

  • Curățarea frecventă a elementelor componente și a caroseriei 
  • Schimbarea uleiului în funcție de specificațiile producătorului  
  • Curățarea sau schimbarea filtrului de aer, în funcție de materialul din care este realizat (dacă modelul ales dispune de filtru de aer)  
  • Protejarea împotriva ruginii prin lubrifierea elementelor  
  • Ascuțirea lamelor de tăiere 
  • Schimbarea sau înlocuirea bujiei, în funcție de modelul pe care îl deții 
  • Depozitarea mașinii de tuns iarba se face într-un loc ferit de umezeală, de temperaturi foarte scăzute sau în extrema opusă, foarte ridicate și departe de orice sursă ce poate produce un incendiu

 Așadar, dacă îți dorești perfecțiune, oferă atenție și grijă grădinii tale. Un gazon frumos și sănătos trebuie să fie tuns cu regularitate. Pentru un grădinar fericit, mașina de tuns iarba pe benzină Husqvarna este soluția ideală.  

Sursa foto: pexels.com