Predictibilitate totală a costurilor de tehnică intralogistică prin serviciul de închiriere stivuitoare de la Util SPC

Compania giurgiuveană Util SPC este unul dintre cei mai cunoscuți distribuitori de tehnologie pentru intralogistică din România, activând în acest domeniu încă din anul 2000. Pornind la drum cu distribuția de stivuitoare de la sud de Dunăre – Bulgaria și fabricile sale Balkancar reprezentând încă în anii ’90 o forță în producția de echipamente pentru intralogistică – Util SPC a ajuns astăzi unic distribuitor în România al unor mărci internaționale de renume, cum ar fi Crown, Hyundai, Pegaso (transpalete) sau Trelleborg (anvelope).

Toate aceste companii reprezintă lideri incontestabili în domeniul tehnologiilor pentru intralogistică. De exemplu, americanii de la Crown sunt recunoscuți internațional pentru stivuitoarele lor integrate în universul „internet-of-things”. Coreenii de la Hyundai Material Handling, asemenea „suratei” lor din domeniul auto, produc utilaje la un preț excelent și cu un nivel deosebit de performanță și fiabilitate.

Cum piața de stivuitoare din România urmează tendințele internaționale, în ultimii ani a devenit tot mai popular serviciul de închirieri stivuitoare. În Occident stivuitoarele închiriate fac cam 50% din piața de stivuitoare, cu un vârf de aproape 80% în Marea Britanie. Europa de Est – inclusiv România – este rămasă un pic în urmă, dar și aici lucrurile încep să se miște favorabil, închirierile ajungând la circa 25% într-o piață precum Polonia și la un maxim 20% în România.

Deși nu întotdeauna este avantajoasă închirierea unui stivuitor, această soluție se poate dovedi extrem de optimă atunci când se înregistrează vârf de încărcare sau când echipamentele proprii sunt incapacitate din diverse motive (reparații, mentenanță periodică etc.). De asemenea este o soluție utilă și pentru firmele care au nevoie de o predictibilitate totală a costurilor generate de parcul intralogistic, dar și pentru cele care sunt lideri în domeniul lor și care, pentru a-și păstra poziția, au nevoie permanent de cele mai performante utilaje pentru operațiunile intralogistice, astfel încât upgrade-ul periodic se impune de la sine.

Beneficiile închirierii de stivuitoare de la Util SPC nu sunt deloc puține. Util SPC este una dintre puținele companii de profil care poate oferi clienților o rețea de service la nivel național (alte firme mai mici asigură service-ul prin intermediari, câteodată la zeci de kilometri de locația utilajului). Punctul forte al ofertei este dat de faptul că în depozitul din Giurgiu există permanent peste 200 de utilaje în stoc, dintre cele mai diverse, astfel încât clientul poate închiria rapid ceea ce îl interesează. În plus, suportul tehnic include o aplicație online și – premieră absolută pentru România – în curând va include și o aplicație de telefon mobil (Android) care în acest moment e în variantă avansată beta, urmând a fi lansată în variantă stabilă până la 1 decembrie.

Compania giurgiuveană a înregistrat în anul 2018 o cifră de afaceri de 49,8 milioane RON, regăsindu-se din acest punct de vedere în top 20 companii la nivelul județului de la nord de Dunăre. Principalii săi concurenți pe piața echipamentelor pentru intralogistică, inclusiv stivuitoare și transpalete electrice, sunt în general mari companii multinaționale precum Jungheinrich, Toyota Material Handling sau Still. La nivel național Util SPC este în acest moment în top 3 distribuitori români de stivuitoare și alte utilaje pentru intralogistică. Toți cei interesați de utilajele de top distribuite de Util SPC pot găsi toate informațiile necesare pe situl oficial, www.utilspc.ro