Protecţia domiciliului cu ajutorul camerelor de supraveghere

Camerele de securitate sunt unul dintre cele mai importante echipamente necesare pentru protejarea proprietății dvs. Indiferent dacă este vorba de setarea dvs. rezidențială sau de birou, instalarea camerei de securitate este o necesitate pentru ambele. Acestea vă monitorizează locuința în caz de nelegiuire sau vă supraveghează angajații pentru orice activitate suspectă sau verifică dacă există intruși externi.

Anterior, sistemele de supraveghere video erau limitate la sistemele CCTV analogice în care camerele erau conectate la un VCR pentru înregistrarea videoclipurilor. Însă acum utilizează sisteme de securitate bazate pe rețea complet conectate la Digital Video Recorders pentru o calitate mai bună a imaginii și a videoclipurilor.

În acest articol, vom face diferențierea între camera CCTV și camerele de supraveghere.

Ce este o cameră CCTV?

Televiziune cu circuit închis, prescurtată cameră CCTV este un sistem de supraveghere autonom care transferă înregistrările video ale camerelor conectate la un DVR (Digital Video Recorder) prin cablare coaxială.

Deoarece sistemul utilizează frecvența radio tradițională (RF), este considerat cel mai eficient și mai rentabil mijloc de supraveghere video.

Ce este o cameră de supraveghere?

Camerele de supraveghere sunt camere video care monitorizează zona în care sunt instalate. Acestea funcționează împreună cu sistemele de securitate. Aceste camere pot fi instalate în case, birouri, magazine cu amănuntul sau orice alte locuri publice pentru a asigura securitatea și, de asemenea, pentru a descuraja activitatea criminală. Filmările înregistrate ale acestor camere sunt, de asemenea, utilizate ca dovadă în cazul apariției infracțiunii. Puteți găsi diferite tipuri de camere de securitate cu diferite tipuri de funcții.

Diferența dintre camera CCTV și camera de supraveghere

1) Noțiunile de bază ale camerei CCTV și ale camerei de supraveghere

Camera CCTV este un sistem de securitate independent care înregistrează videoclipuri și le trimite către un recorder, care este, în general, un DVR, fie digital, fie prin cablu. Pe de altă parte, o cameră de supraveghere este o cameră simplă care transmite semnalele video și audio către un DVR (care, în general, este fără fir), unde aceste semnale pot fi vizualizate și înregistrate. Camerele de supraveghere fac parte din sistemele de securitate și sunt utilizate pentru a vă verifica activele.

2) Tehnologie implicată

Sistemul CCTV colectează fluxurile video ale tuturor camerelor conectate și le transmite echipamentului receptor ca un monitor. În general, pentru a realiza această conexiune se utilizează un cablu coaxial.

O întreagă rețea de camere de supraveghere alcătuiește sistemul cu circuit închis care este utilizat pentru monitorizarea și controlul unei proprietăți specifice. Aceste camere funcționează adesea pe rețele IP (protocol internet) care conectează camerele de securitate (supraveghere) de la locația la distanță la locația principală.

3) Aplicații

Camera CCTV este utilizată pentru gestionarea securității publicului, precum și a facilităților industriale. Aceste sisteme pot fi combinate cu dispozitive de detectare a intruziunilor pentru a oferi o protecție mai bună. În timp ce camera de securitate sau supraveghere este mai bine utilizată pentru simpla monitorizare a unei anumite zone și astfel se controlează orice situație nedorită.

Sperăm ca acest articol să vă faciliteze alegerea dintre cele două tipuri de camere de supraveghere .