Tinerii fara ocupatie din Regiunea Centru pot obtine finantari de pana la 20.000 de Euro

10 planuri de afaceri ale tinerilor fără ocupație și care nu urmează nicio formă de învățământ pot primi finanțări de până la 20.000 de Euro, prin intermediul proiectului TINERI NEETS – COMPETENȚI ȘI OCUPAȚI, implementat de RCG Consulting Group și confinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman.

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani din Regiunea Centru pot beneficia de formare profesională în domeniul competențelor antreprenoriale și de consultanță pentru dezvoltarea unei afaceri. Astfel, 380 dintre tinerii care vor aplica pentru participarea la programele de formare vor fi selectați pentru a participa la cursul de Competențe Antreprenoriale.

De asemenea, 100 de persoane pot beneficia de consultanță pentru susținerea antreprenoriatului, iar 10 persoane vor primi și sprijin pentru înființarea și demararea afacerilor, monitorizarea implementării și sustenabilității planurilor de afaceri și decontarea de granturi de maxim 20.000 euro.

Tot prin proiectul TINERI NEETS – COMPETENȚI ȘI OCUPAȚI, 280 de persoane vor putea participa la cursuri pentru dezvoltarea competențelor profesionale, pe o perioadă de 16 luni. Totodată, 380 de persoane vor putea participa  la programul de mediere pe piața muncii, pe o durata de 17 luni. Celor prezenți la sesiunile de mediere, le vor fi prezentate oferte de muncă potrivite, în funcție de profilul lor socio-profesional.

Proiectul TINERI NEETS – COMPETENȚI ȘI OCUPAȚI este implementat de RCG CONSULTING GROUP SRL, în parteneriat cu ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ NEGUVERNAMENTALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ASSOC și este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman; Cod apel: POCU/991/1/3/Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2/3/Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2. Valoarea totală a proiectului este de 4.881.627,26 LEI, din care 4.754.710,76 LEI reprezintă co-finanțarea UE din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman.

 

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Axa prioritară: 1. Iniţiativa locuri de muncă pentru tineri. Operațiunea: AP 1/ PI 8.ii/ OS 1.1 & OS 1.2

Obiectiv specific: Îmbunătățirea nivelului de competențe, inclusiv prin evaluarea și certificarea competențelor dobândite în sistem non-formal și informal al tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile

Titlul proiectuluiTineri NEETS – Competențși ocupați

Beneficiar: RCG CONSULTING GROUP SRL

Cod MySMIS: 153994

 

Contact:

Nistor Ionut – Manager de proiect

telefon: +40 742 603 756

e-mail: nistor.ionut@rcgconsulting.ro