Tipuri de sisteme de acumulare a apei de ploaie

Apa este o resursă care se poate epuiza rapid, din acest motiv în acest articol vom vorbi despre cum se poate profita de ploaie pentru a uda plantele și culturile. Fără îndoială, apa este una dintre cele mai importante resurse naturale care nu sunt întotdeauna disponibile tuturor oamenilor, prin urmare, este important să profitați de apa de ploaie mai ales pentru că este lipsită de clor, spre deosebire de apa potabilă. Acesta este unul din motivele pentru care apa de ploaie contribuie la dezvoltarea corespunzătoare a plantelor.

Dacă locuiți la casă și vă doriți să vă amenajați o grădină frumoasă, vă recomandăm să o amenajați într-o zona unde nu bate umbra, deoarece, pe de o parte, plantele pot profita din plin de soare, iar pe de altă parte, în anotimpurile ploioase, se pot bucura de acest dar oferit de mediul înconjurător.

Acumularea și utilizarea apei de ploaie reprezintă o tehnică veche care devine din ce în ce mai populară, întrucât tot mai mulți oameni sunt preocupați de schimbările climatice. În prezent există noi alternative a căror instalare este ieftină și rapidă. Este vorba despre rezervoare apa pluviala subterane special proiectate pentru acumularea apei de ploaie în zonele verzi fără apariția apei subterane. Un astfel de rezervor poate fi instalat manual în pământ, fără folosirea mecanizării. Totodată, sunt ieftine și economice.

Instalarea unor rezervoare subterane apa 5000 litri, de exemplu, vă va permite să faceți economie, deoarece nu veți mai fi nevoiți să irigați plantele din grădină cu apă de la rețea care este foarte scumpă.

Rezervoare modulare de exterior

Aceste tipuri de rezervoare permit stocarea unor cantități mari de apă pentru o lungă perioadă de timp, fără a fi nevoie să se întreprindă lucrări sau săpături mari. De obicei, stochează până la 1000 de litri de apă pe unitate și permit atașarea mai multor unități în cazul în care este nevoie de o capacitate mai mare de stocare, datorită faptului că sunt fabricate din materiale ușoare care le facilitează instalarea.

Rezervoare de conectare la sistemul de drenaj al apei de ploaie

Aceste rezervoare permit acumularea apei și distribuirea apei atunci când este necesar. Se pot folosi pentru stocarea unei cantități mici de apă (pentru uz casnic și grădinărit), nu depășesc 100 de litri, dar au avantajul că pot se poate folosi ușor apa acumulată și că dimensiunile acestora permit integrarea estetică, devenind chiar o piesă decorativă în sine.

Rezervoare decorative

Sunt rezervoare de dimensiuni medii conectate la sistemul de acumulare a apei de ploaie, dar proiectate astfel încât au valoare estetică și decorativă, putând lua forma unor vaze sau unor ghivece mari. Sunt capabile să stocheze chiar mai mult de 600 de litri, unele dintre ele, dispun inclusiv de sisteme de filtrare în interior pentru a face apa potabilă.