TOP 4 greșeli de întreținere ale mașinii care îi pot scurta durata de viață

Odată ce ești proprietarul unei mașini, trebuie să te asiguri că aceasta dispune de o întreținere corespunzătoare dacă vrei să aibă o durată îndelungată de viață. Nu este suficient să-ți duci autovehiculul în service la un anumit timp sau să o speli când este necesar, ci aceasta ar trebui să primească serviciile potrivite la momentu potrivit, din partea persoanelor competente. 

Iată cele mai frecvente greșeli de întreținere ale mașinii care în timp pot dăuna și aduce defecțiuni care pot fi prevenite

 

 

  • Folosești combustibil de calitate scăzută

 

Odată cu creșterea inflației, șoferii tind să-ți îndrepte atenția către consumabile cât mai ieftine, pentru a reuși să economisească și să salveze câțiva bani. Însă acesta nu reprezintă neapărat un câștig. Dacă utilizezi combustibil mai puțin costisitor, fiind inevitabil și de o calitate scăzută, atunci vei risca să deteriorezi motorul mașinii.  Prin urmare, banii economisiți probabil îi vei investi în costurile de reparație. Așa că verifică manualul mașinii, iar dacă motorul necesită combustibil de calitate premium, evită să puii în el produse de calitate inferioară.

 

  • Nu îți cureți mașina

 

Faptul că îți cureți mașina nu te va ajuta doar în ceea ce privește aspectul acesteia, ci reprezintă mult mai mult decât atât. Dacă îți neglijezi mașina și o duci la curățătorie foarte rar, aceasta va acumula mizerie și murdărie excesive care pot conduce către uzura atât a interiorului cât și a exteriorului. Totodată, ai în vedere înlocuirea elementelor deja uzate care nu-și mai îndeplinesc rolul pentru care au fost concepute. De exemplu, preșurile auto trebuie să împiedice scurgerea lichidelor și a murdăriei, să fie impermeabile și rezistente. Dacă, consideri că ai nevoie de înlocuirea acestora, atunci poți accesa Autogedal.ro, unde vei găsi covorașul potrivi modelului tău de mașină, dintr-o varietate de opțiuni. Dacă mașina ta este îngrijită. este mai ușor să detectezi problemele și daunele și să le rezolvi în consecință.

 

  • Nu-ți conduci mașina suficient

 

Dacă nu-ți conduci mașina o anumită perioadă de timp, atunci să știi că acest lucru poate duce la deteriorarea bateriei, la deformarea anvelopelor și la uzarea benzinei din rezervor. Așa că, încearcă să nu-ți abandonezi mașina timp îndelungat pentru a nu duce la defectarea acesteia. Dacă totuși ești nevoit, fii atent să o parchezi într-un spațiu corespunzător și să umfli excesiv anvelopele pentru a fi sigur că își păstrează forma.

 

  • Ignori semnalele de avertizare

 

Dacă observi anumite schimbări neobișnuite sau auzi zgomote ciudate în mașina ta atunci trebuie să le acorzi atenție și să te concentrezi să afli cauza care le-a provocat. Odată ce identifici și abordezi problemele aflate în stadiul incipient, atunci vei preveni transformare acestora în probleme majore. Odată ce te confrunți cu acestea, este posibil ca anumite daune să rămână permanente și să ai parte de cheltuieli semnificative. 

 

În concluzie, dacă ești proprietarul unei mașini și îți dorești o durată de viață cât mai mare a acesteia, atunci evită anumite greșeli pe care este posibil să le faci. Folosește combustibil de calitate, spală mașina periodic și ori de câte ori este necesar și acordă atenție semnelor timpurii care te anunță de eventuale defecțiuni. Totodată, dacă ai de gând să nu-ți conduci mașina o perioadă, să știi că acesta se va uza în timp, iar din această cauză este posibil să descoperi anumite defecțiuni. 

Sursa foto: Unsplash.com