Top 5 atracții turistice într-o vacanță în Egipt

Dacă ți-ai rezervat o vacanță în Egipt sau încă visezi la un concediu în cea mai veche destinație turistică din lume, înseamnă că trăiești și tu fascinația acestei țări unde istoria unică, civilizația străveche și natura impresionantă transformă orice călătorie într-o experiență memorabilă.

Iată care sunt cele mai importante atracții turistice într-o vacanță în Egipt, pe care să le incluzi în itinerariile tale:

1. Piramidele din Giza

Dintre cele 7 minuni ale lumii antice, piramidele din Egipt sunt singurele care au rezistat până în zilele noastre și impresionează de mii de ani oameni din lumea întreagă. 

Misterele care însoțesc aceste uriașe morminte de faraoni, sub privirile enigmaticului Sfinx, fascinează turiștii și reprezintă cea mai importantă atracție turistică atunci când ești într-o vacanță în Egipt.

Dacă alegi cazare într-unul dintre hotelurile de lux din stațiunea Hurghada (Desert Rose, Stella Di Mare Beach Resort & Spa Makadi Bay, Jaz Aquamarine Resort) beneficiezi de excursii la tarife avantajoase ca să vizitezi vestitul site arheologic cu piramidele din Giza.

2. Templul Karnak din Luxor și Valea Regilor

Bucură-te de o croazieră pe Nil, cel mai lung fluviu din lume și vizitează Templul Karnak din Luxor, dovadă unică a tuturor civilizațiilor și imperiilor care au stăpânit aceste meleaguri. Rezervă-ți timp să ajungi și în Valea Regilor, unde se află   mormântul marelui faraon Tutankhamon

3. Abu Simbel

O atracție turistică inedită este Abu Simbel, unde se află marele templu al lui Ramses al II-lea, monument vestit datorită sculpturilor colosale și interioarelor decorate cu picturi murale. Situl arheologic impresionează prin proporțiile sale megalitice și prin faptul că fost mutat și reasamblat în anii ‘60, ca să fie evitată distrugerea sa în urma construcției barajului de la Assuan. 

4. Deșertul alb

Deşertul Alb al Egiptului, denumit și Sahara el Beyda este situat în regiunea Farafra și merită să-l vizitezi pentru că arată ca o mare de zăpadă în mijlocul pustiului, datorită rocilor sale albe din calcar și cretă. Aici vânturile și furtunile de nisip au sculptat formațiuni ciudate și au creat peisaje selenare, astfel că aici poți să-ți imaginezi că ești într-o scenă dintr-un film SF.

5. Muzeul Egiptean din Cairo

Când ești în vacanță în Egipt, rezervă-ți timp să ajungi la Muzeul Egiptean din capitala țării, Cairo. Vei admira aici una dintre cele mai mari colecții muzeografice ale lumii, unde te vei simți ca un Indiana Jones în fața unei comori inestimabile.

Dacă îți petreci concediul în Hurghada, la un resort de lux precum Steigenberger Al Dau Beach sau Steigenberger Aqua Magic poți să participi la excursii de grup organizate special pentru muzee, bazaruri și monumente din impresionantul Cairo, pe care egiptenii îl numesc „Mama tuturor orașelor”.

Vizitează aceste atracții turistice când ajungi în vacanță în Egipt, ca să te bucuri de peisaje superbe și să admiri valori inestimabile ale antichității.